Vadnyugati állapotok uralkodnak a migránsdogdílerek miatt Torino egyes negyedeiben

Fényes nappal tömegesen árulják a drogot a migránsok és rendszeresek az utcai harcok Torino egyes részein, de a város főügyésze szerint a bevándorlókat érő rasszizmus a legfőbb gond.

Július 8-án vasárnap reggel 8 órakor a torinói Barriera di Milano negyed egy olasz lakója légpisztollyal fenyegetett meg az utcán egy afrikai drogdílert. Az esetről a városrész egy másik lakója felvételt is készített, és az hamar sokakhoz eljutott a közösségi médiában. Ki is hívták a rendőrséget, akik elkobozták a fegyvert, és eljárást indítottak az olasz férfi ellen. A migránsdrogdílerekkel gyakran semmit nem tesznek a “haladó” olasz bírók a “haladó” olasz törvények alapján, talán éppen ezért is annak híre sincs, hogy a drogdílerrel mi történt.




A képen: olasz férfi légpisztollyal afrikai drogdíler ellen Torinóban

Még mindig ugyanebben a negyedben hétfőn este 8 órakor szenegáli drogárusok támadtak csoportosan olasz rendőrökre, akik egy 19 éves társukat akarták letartóztatni. A rendfenntartóknak erősítést is kellett hívniuk a migránsok rájuk zúduló heves agressziója miatt, de még így is többen is megsérültek közülük.

Június 26-án pedig az város Auróra negyedében egy piros pólós nigériai drogdíler dobálta meg fényes nappal üvegekkel a területén mást árusító srí lankai bevándorlókat . Ez még a baloldali Repubblica helyi kiadása szerint is mindennapos arrafelé, és a lakók hiába követelik már hosszú idő óta a rettenetes állapotok megszüntetését. De hasonló a helyzet a város Kalkuttai Szent Teréz parkjában is, és így tovább.

Ezek után méltán azt várnánk, hogy a torinói főügyész megszólalásában az olasz rendőrséget védelmezi majd, és az olaszoknak ígér bűnözőktől mentes életet. De egyáltalán nem így történt. Torino főügyésze, Armando Spataro tegnap új irányelveket fogalmazott meg a rasszizmus ellen, melynek keretében külön ügyészi csoport fog foglalkozni az ilyen jellegű esetekkel, és azok elsőbbséget fognak élvezni az ügyészség munkájában.

Ezeknek az intézkedéseknek a szükségességét azzal indokolta, hogy az utóbbi időben megnövekedtek az ilyen jellegű bűnesetek, fenyegetések, támadások és utcai feliratok, és a migránsoknak még az olaszoknál is nagyobb védelem jár szerinte. A torinói főügyész továbbá az olasz kormányt is támadta a kikötők lezárása miatt, mert minden líbiából érkező migránst fogadni kell szerinte, mert a genfi egyezmény alapján mindegyiknek joga van menekültkérelmet beadni.

Spataro lépéseit az olasz legfőbb ügyész, Francesco Salazzo is támogatásába vette, és más ügyészségeken is indítványozni fogja azok bevezetését.

Az olasz ügyészség tehát nem a migránsdrogárusok ellen indított hadjáratot, hanem azok az olaszok ellen lép fel keményen, akik fellázadnak a városnegyedeik ilyen jellegű lezüllesztése ellen. Ezzel azon “haladó” gondolkodás mellé álltak be valójában a minden bizonnyal komoly “érzékenyítésen” átesett olasz főügyészek, amely szerint a drog jó, így a migránsdrogdílerek a jó fiúk, és az ellenük fellépő állampolgárok és politikusok, és talán még rendőrök is, pedig csúnya rasszisták.

A kérdés már csak az, hogy hogyan fognak eljárni a bevándorló bandák közti harcok megítélésben. Ott majd melyik csapat lesz a rasszista? A szenegáli, a nigériai, vagy a gambiai, vagy a bangladesi, stb.? Vagy talán minden esetben az olasz rendőrök lesznek a hibásak, mert egy kicsit csúnyábban néznek esetleg a migrációs hátterű bűnözőkre, és ezért majd rasszizmus miatt ők kapnak még nagyobb büntetést, mint az afrikai stb. gyilkosok, drogdílerek, nemi erőszaktevők. Nem is beszélve azokról az olaszokról, akik ily módon a saját ügyészségük által megbénított rendőrség helyett a saját kezükbe veszik esetleg a törvényt, ha rendet és nyugalmat akarnak

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/torino-pusher-senegalesi-aggrediscono-agenti-difendere-1551134.html

http://www.torinotoday.it/cronaca/Rissa-Calvi-Spontini-pistola.html

http://www.affaritaliani.it/cronache/migranti-polemica-tra-il-procuratore-di-torino-spataro-salvini-550091.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-sfida-procuratore-chi-vuole-porti-aperti-si-candidi-1551148.html

https://video.repubblica.it/edizione/torino/torino-guerra-a-bottigliate-tra-ambulanti-e-spacciatori-in-pieno-giorno/308980/309614

https://www.youtube.com/watch?v=i5kXnJcjNQQ

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre