Piros pólóban és rolexben küzdenek a migránsokért az olasz "haladók"

Hamar politikai bohózatba fulladt az olasz baloldaliak piros pólós mozgalma a jelenlegi olasz kormány migrációs politikája ellen, miután egyik fő képviselője rolex órával a karján propagálta azt a közösségi oldalán a tengerparti üdülőhelyi villája teraszáról.

A múlt héten vasárnap hirdette meg Don Ciotti katolikus atya az általa vezetett civil szervezetek maffiaellenes szövetsége, a Libera Contro le Maffie, közösségi oldalán július 7-re a piros pólós migrációt segítő mozgalmát. Ezzel a megmozdulással elsősorban a migránsok halálát akarják megakadályozni a Földközi-tengeren, amiért azért szerintük is az olasz kormány felelős legújabban az olasz kikötők lezárásával az NGO-s hajók előtt. A kezdeményezésnek először nem volt nagy visszhangja, azonban azt több baloldali politikus és értelmiség is felkarolta, így az elmúlt napok egyik fő politikai témája lett Itáliában.




A képen: Gad Lerner twitter bejegyzése

A piros pólós migránssegítő mozgalom azonban nagyon hamar politikai kabaréba fulladt, miután újból olyan nagyon gazdag baloldali értelmiségiek álltak mellé, akik állandóan a migránsok befogadásáról papolnak, de ők maguk nem akarják őket a környezetükben. Gad Lerner neves olasz baloldali újságíró és tévés személyiség egyenesen Portofino tengerparti üdülőhelyén található villája teraszáról hirdette meg eme “apró gesztust” a humanizmus vérvesztesége ellen piros ingben és rolex órában.

Jelképes értelmű, hogy Lerner éppen egy olyan városból vette védelmébe a migránsok befogadását, amely tavaly nyáron arra nemet mondott. A baloldali publicista így rengeteg kritikát kapott az internet népétől a rolex órája és a képmutatása miatt is:

“Tisztelt dr. Gad Lerner, ha majd azt fogom látni, hogy illegális migránsok veszik körül a szép nyári villájában (a menekültekről az állam gondoskodik), akkor azt fogom mondani önnek, hogy legalább következetes, addig azonban ez csupán a valóságtól elrugaszkodott jóságoskodás steril megnyilvánulása.”

“Humanitárius rabszolgaság”.

“Vörös póló és rolex. Minden stimmel.”

“Fogadj be egy migránst a házadba, és jogos lesz rasszizmussal vádolni azokat, akik ellenzik a befogadást.” (Mém)

“Gondolom a szép lakhelye nem egy lezüllött népi negyedben van, közel egy roma táborhoz vagy egy migráns befogadó központhoz. Kérjen, bocsánatot, egy csak egy kis gesztus, de tegye meg.”

Ilyen és hasonló véleményekkel árasztották el Gad Lerner twitter oldalát az olaszok, melyek között egy szatírikus mém egyenesen a rasszista, homofób és fasiszta kormány elleni ellenálláshoz reklámozza a Lerner által viselt rolex hordását következő szlogennel:

“Szivárvány rolex. Kizárólagosan platinából vagy 18 karátos aranyból. Azok órája, akik nem hallgatnak. Azok órája, akik nem cinkosok. Humanitás, befogadás és stílus.”

Még a Lerner által népszerűsített Soros Györgyöt is szóba hozta az egyik hozzászóló a következő szavakkal:

“Élvezze csak a nyaralást (ön, aki megengedheti magának), és fejezze be azt, hogy nevetségessé teszi magát. Tudja, hogy éppen a “Faj védelme” sorozatának köszönhetően kezdtem el érdeklődni a Soros nyílt társadalma iránt? De egyáltalán nem ugyanazokra a következtetésekre jutottam, számomra az öreg egyáltalán nem filantróp.”


A képen: Gad Lerner a CEU elnökével

Habár hazánkban kevés szó esik Soros olaszországi szerepléséről, és az elmúlt években ott is viszonylag kevés szó esett róla, azonban igen megdöbbentő kapcsolatokra lehet rábukkanni egy kicsit utána nézve az interneten. A szóban forgó Lad Gerner például éppen egy 2018. április 9-ei twitter bejegyzése fotóján virít a CEU elnökével, valamint 2014-ben cikket írt az olasz baloldali Repubblica lapban Soros és az olasz baloldali coop-ok szoros kapcsolatáról. Különös módon éppen ez utóbbiaknak óriási bevétel a migráció több szempontból is. Egyrészt ők szedik be a hatalmas pénzeket az olasz államtól a migránsok ellátásáért, másrészt pedig ők próbálnak meg olcsó és adómentes munkaerőként is nagy profitra szert tenni belőlük.

A piros pólós mozgalom vörös színe sokakat elsősorban a kommunistákra emlékeztet, azonban igazából azért lett ennek a mozgalomnak a szimbóluma mert elindítója, Don Ciotti atya szerint a bevándorló asszonyok többnyire piros pólót adnak a gyerekeikre, hogy könnyen észre vehessék őket az NGO-s hajók a tengeren. Ez utóbbi is azt jelzi, hogy teljességgel tájékozatlanok a migránssegítők magával a saját ügyükkel kapcsolatban, mivel a védenceik csónakjai sajnos gyakran már a sötétben elsüllyednek a líbiai partoktól néhány mérföldre, és így sajnos a piros póló egyáltalán sem segít a gyerekeken.

A másik nagy paradoxon ebben a piros pólós migrációpárti mozgalomban az, hogy azt éppen egy maffiaellenes civil szövetség kezdeményezte, holott ezzel valójában az embercsempész bűnszervezeteket segítik. Az illegális bevándorlást ugyanis a külföldi maffiák szervezik az olasz maffiával együttműködve az olasz Nemzeti Maffiaellenes Igazgatóság szerint.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sfilano-magliette-rosse-salvini-non-fa-piega-1550323.html

https://agensir.it/italia/2018/07/07/stragi-nel-mediterraneo-don-ciotti-una-maglietta-ross

https://www.facebook.com/libera.associazioni.nomi.e.numeri.contro.le.mafie/

http://www.liberoquotidiano.it/news/sfoglio/13357695/gad-lerner-maglietta-rossa-pro-immigrati-terrazzo-portofino-coperto-insulti.html

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/liguria/portofino-come-capalbio-il-sindaco-non-vuole-accogliere-i-richiedenti-asilo_3090425-201702a.shtml

https://twitter.com/gadlernertweet/status/1015154297171038208

https://twitter.com/gadlernertweet/status/983562516554018816

http://www.repubblica.it/economia/2014/03/05/news/soros_coop_rosse-80237590/

http://www.ilpopulista.it/news/12-Giugno-2018/26788/sirignano-dietro-l-immigrazione-c-e-la-mafia-straniera.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre