Így hazudik az Open Arms: 10 órakor nem menthették ki a hajnalban tengerbe veszett migránsokat

Az Proactiva Open Arms vezetője és támogatói összevissza beszélnek a mentési műveletekről, csakhogy a kikötőiket előttük lezáró olasz kormányt vádolhassák a migránsok haláláért. De ezzel is csak azt bizonyították, hogy nekik nem a bevándorlók életének a megmentése fontos, hanem csakis az, hogy Európába hozzák őket.

Tegnapelőtt újabb 100 ember életébe került a líbiai partoknál folyó embercsempészet. Még hajnal előtt indult útnak egy migránsokkal teli fahajó a Tripolitól keletre fekvő Garabulliból. Azonban egy jemeni túlélő szerint túl öreg volt a hajó, így az 120 utasával felborult már hajnali 4 óra tájban. A hajó még a líbiai vizeken a parttól hat kilométerre mondta fel a szolgálatot. Más túlélők szerint robbanás is történt, és a fel is gyulladt a hajó.


A képen: egy 2016-ban a líbiai vizeken felborult migránshajó

A hajótörésről a líbiai ENSZ is beszámolt. A líbiai parti őrség már csak 16 ember életét tudta megmenteni. Egy másik túlélő szerint két órán át várt a mentésre egy hajódeszkába kapaszkodva. Egy jemeni túlélő azt is elmondta az AFP hírügynökségnek, hogy nem akart felszállni a hajóra, miután látta, hogy az csak 20 ember szállítására alkalmas, azonban az egyik embercsempész pisztollyal fenyegetve kényszerítette őt a beszállásra.

De nézzük csak mit is adott elő a tragikus eseményről az Open Arms hajón lévő eldiario.es spanyol krónikása. Szerinte ők a rádiójuk 16-os csatornáján értesültek arról, hogy egy európai katonai hajó jelezte a líbiai parti őrségnek, hogy a hajó veszélyben van. Azonban az Open Arms a kapitánya 9 órai hajónapló bejegyzése alapján nem tudott volna időben odaérni a tőle 80 mérföldre lévő veszélybe került migránshajóhoz. Azért is mert csak lassabban tudtak haladni, mivel kevés az üzemanyaguk.

De később Málta is jelezte nekik a hajót, így 10 óra 30 perckor kapcsolatba léptek az olasz parti őrséggel, hogy elmennek mégiscsak a helyszínre. Furcsa módon hirtelen máris lett elég üzemanyaguk, amint felcsillant a remény, hogy Olaszországba vihetik a bevándorlókat. Az olaszok azonban azt válaszolták, hogy a líbiaiak már kimentették a migránsokat.

Az Open Arms most az olasz kormányt hibáztatja a 100 migráns halálért, akik a hajnali órákban hajótörést szenvedtek tőlük állítólag 80 mérföldre, amiért nem hagyták 10 óra után kimenteni őket a tengerből...

A spanyol NGO és krónikása valójában galád módon hazudozva összemosta két migránshajó esetét. Ők a második hajóról beszélnek a híradásukban, úgy mintha az az első lenne. Szerencsére annak a hajónak az utasait, amelyikről ők beszélnek, mindet kimentette a líbiai parti őrség, így egyetlen ember sem vesztetett életét.
Azonban továbbra is kérdéses, hogy hol is volt valójában az Open Arms a hajnali hajótörés idején. Talán éppen ők indultak el annak a hajónak az utasaiért, csak nem tudtak már odaérni, mivel olyan gyorsan szétesett az öreg fatákolmány. Az Open Arms éppen előtte éjfélkor adott hírt a facebook oldalán arról, hogy visszatértek a líbiai mentési területre.


A képen: így viszi a hajójára az Open Arms a migránsokat

Az olasz kormány pocskondiázásába azonban most már Barcelona baloldali polgármestere bekapcsolódott, mivel ő fogadja most az Open Arms hajóját, miután tegnap azért mégiscsak sikerült 59 migránst összeszedniük a líbiai vizeken a líbiai parti őrség jóváhagyásával. Ada Colau szerint is az olaszok a hibásak a bevándorlók haláláért, amiért lezárták az NGO-s hajók előtt a kikötőiket.

Csupán egy dolgot felejt el a baloldali spanyol politikus, hogy a kikötők lezárásának semmi köze ahhoz, hogy az embercsempészek 120 embert is felzsúfolnak 20 fős hajókra, és már az előző olasz kormány idején is sok ilyen tragédia történt.

És még sajnos történhet is, ameddig továbbra is folytatja a Soros-flotta ezt a "mentési" stratégiát.

Források:
http://www.ilgiornale.it/news/politica/naufragio-largo-libia-100-morti-molti-sono-bimbi-1546891.html

https://www.ilpost.it/2018/06/30/naufragio-libia-giugno-migranti/

http://www.lasicilia.it/news/cronaca/171528/il-nuovo-naufragio-in-libia-morti-in-100-dopo-aver-annaspato-per-un-ora.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/lopen-arms-ora-accusa-litalia-colpa-vostra-i-migranti-morti-1547065.html

https://www.facebook.com/proactivaservice/

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/spagna-accoglie-open-arms-e-attacca-salvini-lui-politiche-1547265.html







https://www.ilmessaggero.it/primopiano/esteri/migranti_grecia_naufragio_sud_creta_persone_mare-1773658.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre