Csoportosan akartak jegy nélkül utazni a migránsok

A dél-olasz Casertában egy regionális vonaton akart ingyen utazni mintegy tucatnyi migráns, de még az indulás előtt a rendőrség segítségét kérték a kalauzok. De a migránsok még a kiérkező rendőrökre is rátámadtak, de végül sikerült őket leszállítani a vonatról.

Vasárnap igen feszült helyzet alakult ki az egyik helyi vonaton Campania régió székhelyén a vasútállomáson. Egy tucatnyi nagyrészt afrikai migráns foglalt helyet az egyik vasúti kocsiban, ami már önmagában sem igen biztató jel manapság Olaszországban, miután a múlt héten az egész olasz sajtót bejárta a hír, hogy észak-afrikai migráns fiatalok terrorizálták az utasokat egy velencei regionális vonaton 40 percen át. Azt kiabálták, hogy a vasúti kocsi az övéké, lökdösödtek, és néhány utast még arcon is köptek. Bár először csak egymás között balhéztak a részeg észak-afrikai migránsok, de aztán az őket lenyugtatni akaró olaszokon élték ki az agressziójukat.

Továbbá a bevándorlók szinte napi rendszerességgel támadnak rá az olasz kalauzokra a jegyük felmutatása helyett, így a casertai jegyellenőrök már a vonat indulása előtt elkérték a jegyüket, hogy ne a már úton lévő vonaton kezdjenek el esetlegesen műsorozni. Nem tévedtek, a migránsoknak nem volt jegyük, de fellázadtak, és a vonatról sem akartak leszállni. A vasutasok azonban tüstént kihívták a rendőrséget a heves ellenállásuk láttán, hogy megelőzzék a helyzet elfajulását.

A migránsok azonban a kiérkező rendőrökre is rátámadtak verbálisan szidalmazva őket, ezért azok erősítést kértek. Hosszú huzavona és feszültség után végre le tudták szállítani a jegy nélküli migránsokat a vonatról, és az el tudott indulni. A többi, a jegyét rendesen megváltó utas megdöbbenve szemlélte az eseményeket. Hasonló események szinte minden vasárnap megtörténnek a casertai pályaudvaron az egyik helyi hírforrás szerint.

Ezek a hírek azonban csak igen ritkán érik el a baloldali fősodratú olasz média ingerköszübét. Többnyire csak a “populisták” és a jobboldali újságok és hírportálok foglalkoznak ilyen témákkal az írásaikban , mivel a baloldal elit, és az hogy mit él meg az olasz “nép” a regionális vonatokon a migráció miatt, az  nekik nem igen számít.

Végül is ők autóval közlekednek, meg intercity vonatokkal, minek is foglalkoznának ők a helyi vonatokon utazók problémáival, az biztosan nagyon zavarná az elitségük. Csak valahogy a választásokból is kell zárni majd őket, meg egyébként sem igen humánus. De a mai európai baloldal már csak ilyen, az ő “humanizmusuk” csak a migránsokig tart. Már végül is az is egy csoda, hogy nem emelik fel a szavuk a “jogvédők” a bevándorlók ingyen utazási jogáért, de még akár azt is megérhetjük, ha nagyon vegzálják őket a kalauzok és a rendőrök a lógás miatt.

Források:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre