Líbia lehet szuverén, Olaszország nem, Sarraj meggondolta magát

Afrikát és a Közel-Keletet csak Rejtő Jenő kódban lehet megérteni, nagyon úgy tűnik, ők az egyik nap lazán ezt mondják, a másik napon meg lazán annak az ellenkezőjét is akár.


A szerdai római találkozó után al Sarraj, a Tripoliban székelő líbiai egységkormány elnöke az olasz miniszterelnök mellett állt, amikor utóbbi a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a líbiai elnök néhány napja levelet  írt neki, amelyben azt kérte, hogy olasz hajók nyújtsanak nekik technikai segítséget az embercsempészek elleni küzdelemben a líbiai vizeken.


Az olasz kormány már meg is bízta a Védelmi Minisztériumot, hogy dolgozza ki terveket ehhez a Líbia misszióhoz, azonban Sarraj tegnap kiadott egy közleményt, hogy félreértették őt, és ő nem járult hozzá ahhoz, hogy olaszok belépjenek a líbiai felségvizekre katonai hajókkal, katonákkal és katonai repülőkkel.



A líbiai elnök a közleményében pontosította, hogy igazából abban egyezett meg az olasz kormánnyal, hogy tovább fejlesztik a líbiai parti őrséget segítő programot, további fegyverek átadásával és kiképzéssel az olaszok részéről az embercsempészek elleni hatékony harc érdekében.


Sarraj szerint az összes többi csupán alaptalan állítás, amely rossz fénybe helyezi a líbiai kormánnyal kötött megállapodást, mert ő semmiképpen nem engedi meg Líbia nemzeti szuverenitásának a megsértését.


Úgy tűnik, minden országnak lehet szuverenitása a világon, csupán az Olaszországnak és az EU országainak nem, hanem napról napra el kell tűrniük hogy ún. humanitárius NGO-ok hajói EU-s hajókkal karöltve naponta ezer számra szállítsanak be önkéntes hajótörötteket Afrikából Európába, akik aztán lábbal tiporják azoknak az országoknak az alkotmányát és törvényeit, ahova “elmenekülnek” a hazáikban uralkodó állítólag rossz és törvénytelen állapotok miatt.  


Csád elnöke pedig éppen a napokban figyelmeztette Európát, hogy a migránsok között jönnek a terroristák Afrikából a gumicsónakokon, de Európának nincs joga megvédeni magát, mert az rasszista, homofób és nem humánus a nagy baloldali filantrópok szerint.


Szerintük az a humánus, ha Európába ellenőrizetlenül és számolatlanul szállítanak be "humanitáriusok" hajói migránsokat, akik között akármennyi idegen harcos is lehet, akik célja az európai kultúra elsöprése, az európai nők halálra erőszakolása, rabszolgasorba döntése, az európai gyerekek elrablása, és a vallásukat nem elfogadó emberek lemészárlása.   
 
Források:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre