Az ENSZ tette tönkre a szír családot a humanitárius folyosójával

Hamis ígéretekkel vett rá az ENSZ egy szíriai menekült családot, akik Libanonban jó körülmények között éltek, hogy lépjenek be az európai áttelepítési programjukba. Most már semmijük sincs, és egy befogadó központban nyomorognak Milánóban.

Az Il Giornale jobboldali olasz napilap számolt be a mai napon online kiadásában egy szíriai család sanyarú sorsáról, amit az ENSZ idézett elő a hamis ígéreteivel és a “humanista” áttelepítési programjával.

A huszonéves Omiyama és családja Szíriából menekült el Libanonba jómódú életet hagyva maguk mögött, és bár az új hazájukban  nem éltek olyan jól, mint korábban, mégis volt lakásuk, munkájuk és autójuk. Az ENSZ azonban meggyőzte őket, hogy vegyenek részt abban programjukban, amelynek keretében Európába hozzák őket.

“Házat ígértek nekünk, munkát, egyszóval egy jobb életet annál, ami ott volt nekünk, és mi elfogadtuk azt, hogy békében éljünk Európában, de amikor ideértünk, minden megváltozott - panaszolta el keserűen az olasz lapnak Omiyama.

Olaszországba érve kaptak egy listát arról, hogy melyik plébániákon kérhetnek használt ruhákat. A munkával kapcsolatban azt a választ kapták, hogy “majd meglátjuk”, a ház iránti igényüket pedig azzal utasították vissza, hogy túl népes a családjuk. Az ennivaló pedig túl drága Olaszországban egy tíz fős családnak, így csak szűkölködnek.

Továbbá a milánói befogadó központban afrikai családokkal kell együtt élniük, akikkel sok problémájuk van az eltérő kultúrák miatt, így a szír lány apja már fizikailag is megbetegedett a stressz miatt. Gyakorlatilag koldusokká váltak az ENSZ őket “megmentő” programja miatt  egy idegen országban, egy idegen kultúrában, idegen emberekkel egy fedél alá kényszerítve.

Így működik valójában az a humanitárius folyosó, amelyet az ENSZ, a migrációs szervezetek, a  baloldali politikusok és az olasz katolikus egyház propagál legújabban.

Omiyama azért szorgalmasan tanul olaszul, így lassan már ő is megértheti  Ferenc pápa “tanításait”, amelyeket tegnap is hangoztatott a migráció kapcsán a “Mediterrán: a testvériesség kikötője” találkozó alkalmából. A pápa az üzenetében újból kinyilvánította, hogy ez a népek közötti nagy találkozás az emberi  fejlődés nagy lehetősége mindenki számára.

A szír lány egyelőre azonban inkább azt mondta el az Il Giornale újságírójának, hogy bárcsak Libanonban maradtak volna, és ha tudták volna, hogy mi vár rájuk itt Európában, eszük ágában sem lett volna ide jönni. Valamint közölte, hogy mindenkinek megírják és elmondják, akinek csak tudják, hogy ne bízzanak meg az ENSZ programjában, és ne jöjjenek Európába.

Források:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre