A migránsok a rizs és a Karitász ellen tüntettek Cremonában

“Nem akarunk rizst és tésztát, papírokat akarunk, a Karitász egy nagy sz…” táblával tüntettek ma az afrikai menedékkérők Cremonában az utat elállva és a forgalmat blokkolva. A rendőrökre is rátámadtak, és ez már kezd az olasz városok mindennapjainak a részévé válni.

A Cremona 1 helyi adó tudósított az afrikai migránsok utcai tiltakozásáról, amellyel a befogadó központban kapott étel ellen tüntettek, valamint a menekültstátusz megadását követelték maguknak, és az azután járó dokumentumokat és tartózkodási engedélyt.

A tiltakozásuk azonban a rendőrök elleni heves támadásba csapott át, akik elfogták egyik társukat. Az olasz rendfenntartókat rövid idő alatt körbefogták az afrikai migránsok, és dulakodtak is velük, hogy kiszabadítsák a társukat.

Végül a csendőrök segítségével sikerült feloszlatni a csoportot, és a migránsok visszatértek a szállásukra. Mintegy 60-an vettek részt a reggel 8 óra 30 perc körül kezdődő megmozdulásban. Az afrikaiak engedély nélküli tüntetésének az idejére leállt teljesen forgalom.

Az ilyen megmozdulások rendszeresek a migránsok részéről Olaszországban, és bármikor bármelyik olyan városban és településen előfordulhatnak, amelyik vállalta, hogy befogadja őket.  A 8000 olasz település közül 2500 csatlakozott az önkéntes állami befogadási programhoz július közepéig.

Az Il Populista jobboldali online újság a Cremona 1 felvételét is leközölte a mai eseményről, amely jól mutatja, hogy milyen feszültségnek is vannak kitéve az átlagos olasz állampolgárok a migránsok miatt.

Az étellel is rendszeresen gondjuk van az állítólag éhezés elől menekülőknek, hogy az ehetetetlen szerintük, de végül mindig kiderül, hogy az teljesen megfelel az olasz étkezési előírásoknak, szokásoknak. Ki tudja, milyen ételhez is szoktak ők... De egy biztos, olyan előszeretettel “fikázzák” az olasz ételeket, mintha legalábbis valami hercegi sorból menekültek volna el.

Források:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre