Kulturális közvetítő lett a nigériai maffiózó

A tojással megdobott olaszokat rasszistázó lány apját korábban elítélték a nigériai maffia helyi vezetőjeként. Most migránsokat segítő ügynöksége van, és egy baloldali szövetkezetnél is segíti az integrációjukat.

A héten az olasz sajtó egyik fő témája a nigériai származású a 22 éves diszkoszvető csillaguk elleni “rasszista” támadás volt. Daisy Osakue-t néhány napja, július 29-én vasárnap éjjel dobták meg egy tojással akkor még mindenki számára ismeretlen személyek a Torinóhoz közeli Moncalieri városában. Ennek következtében a lány szeme könnyebben megsérült.

Bár a rendőrség azonnal tudatta, hogy nem a bőre színe miatt esett rá a tojásdobálók választása, úgy a lány, mint az apja a teljes baloldali politikai és értelmiségi gárdával napokon át raszistázta az olaszokat az eset miatt. Valamint a jelenlegi kormány migrációs politikáját tették felelőssé a támadásért.



A képen: Daisy fotója az apjával a közösségi oldalán

Daisy apja még azt is kijelentette a sajtónak, hogy már az országból való elköltözést fontolgatja az ott dúló nagy rasszizmus miatt. Mivel ennyire felhívta magára a figyelmet, néhány jobboldali újságíró utána járt, hogy ki is ez az ember. Így kiderült róla, hogy 24 éve érkezett Olaszországba, és többször is elítélték bűncselekmények miatt.

2007. október 9-én 5 és 4 hónapos büntetést kapott első fokon bűnszervezetben való részvétel, rablási kísérlet és drogkereskedelem miatt. Ez alkalommal a rendőrség a nigériai “Eiye” és “Black Axe” bűnszervezetek helyi bűnbandái közötti csatározások ügyében folytatott nyomozást, amelyek a Torino és környéke területének uralása miatt csaptak össze. Iredia Osakue az “Eiye” bűnbanda egyik helyi vezetőjének bizonyult.

De az olaszokat rasszistázó férfi már 2002-ben is szerepelt a bűnüldözési krónikákban. A La Repubblica egyik híre számolt be arról, hogy nigériai prostituáltak futtatása miatt tartóztatták őt le az élettársával együtt. Ez utóbbi a már Olaszországban született diszkoszvető Daisy anyja, aki valójában ún. mamanként kezdte ottani pályafutását. Így nevezik a nigériai maffiában azokat a nőket, akik közvetlenül állnak kapcsolatban és irányítanak 3-4 prostituáltat. Iriade ellen továbbá 2006-ban is folyt eljárás nigériai prostituáltak kapcsán.

Mára azonban a páros úgy tűnik jó útra tért, bár ez ügyben sok olasz hozzászóló fejezte ki kételkedését a róluk szóló internetes híradások komentelő szekciójában . Most egy migránsokat segítő családi ügynökséget tartanak fenn “Daad Agency” néven, amely keretében az érkezők hivatalos ügyeinek az intézésével foglalkoznak a tartózkodási engedélyektől kezdve egészen a családegyesítésekig.

Ezenkívül Iredia Osakue kulturális közvetítőként is dolgozik a menedékkérők ellátásával foglalkozó “Sanitalia” (Egészséges Olaszország) szövetkezet 15 piemontei központjában. Daisy pedig még politizál is, a baloldali Demokrata Párt regionális ifjúsági szervezetének a tagja.

Mindenesetre valaki vagy valakik nem nagyon örültek az Il Giornale újságírója oknyomozásának Daisy családja után, és életveszélyesen megfenyegették a facebook oldalán a rendőrség által is megerősített fenti adatok miatt. Ez is alátámasztja azoknak az olaszoknak a véleményét, akik szerint most is alaposabban meg kellene vizsgálni Osakue tevékenységét. Valamint többen is mélyen elcsodálkoztak azon is, hogy hogyan is lehet valaki ilyen múlttal kulturális közvetítő.

Az már csak hab a tortán, hogy időközben kiderült az is, hogy az elkövetők nem hogy rasszista neonácik voltak ahogy ezt Renzi vizionálta egy twitter bejegyzésében, hanem az egyik elkövető éppen a pártja színeiben futó helyi önkormányzati képviselő fia. Így hatalmas öngólt rúgtak a baloldaliak az üggyel, és igen nevetségessé is váltak.

Nem is beszélve arról, hogy újból fény derült arra, hogy ez a nagy bevándoroltatás, amelynek ők az egyik fő támogatói és haszonélvezői, valójában nagymértékben elősegíti az afrikai maffiák terjeszkedését olyan városokban és településeken is, ahol korábban híre-nyoma sem volt nemhogy a szervezett bűnözésnek, de még csak a bűnözésnek sem.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/pap-daisy-minaccia-noi-dallitalia-ora-spuntano-due-arresti-e-1561287.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/daisy-osakue-presa-banda-delluovo-hanno-agito-goliardia-1561225.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13366435/daisy-osakue-laura-tecce-giornalista-giornale-minacciata-di-morte-insulti.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/30/news/atleta_azzurra_di_origine_nigeriana_pestata_da_razzisti-202972693/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre