Tőrrel támadt rá egy afgán migráns az olasz köztévé egy híradósára

Két nappal ezelőtt a reggeli órákban akarta tőrrel megölni egy afgán migráns Christina Ruggerit és a kislányát Rómában. Az olasz köztévé jól ismert személyiségét csupán a lélekjelenléte mentette meg a tragédiától. Éppen 7 éves kislánya biztonsági övét kötötte be az autójában, amikor az észrevette a támadót. A nő gyorsan beszállt a kocsiba, és elhajtott. Majd feljelentést is tett a rendőrségen, de eddig még nem sikerült elfogniuk a tettest, akit ismer az áldozat. A kislánya dadája volt vőlegénye az illető.

Christina Ruggeri az olasz Rai Tg2 híradójának a külpolitikai szerkesztőségének televíziós újságírója és műsorvezetője. Pénteken reggel éppen az iskolába vitte a 7 éves kislányát, amikor a támadás történt. A kislány mentette meg a nő életét az afgán férfitől, akit hátulról tört rá egy 30 cm hosszú pengéjű tőrrel egy fa mögül hirtelen előlépve. “Megöl téged, mami, megöl téged”, kiabálta a gyermek miközben édesanyja a biztonsági öve bekötésével volt elfoglalva. Christina villámgyorsan átlátta a helyzetet, és így tudtak megmenekülni. Az autóját gyorsan megkerülve beszállt abba, lezárta az ajtókat a központi zár segítségével, és sikerült elhajtani a helyszínről annak ellenére, hogy a támadó nem adta fel mindjárt, és többször is ráütött a kocsira. Valamint a kislányt is ki akarta ragadni abból, az ülésénél lévő ajtó fogantyúját még le is szakította.


A képen: Christina Ruggeri, az olasz köztévé Tg2 híradójának televíziós újságírója

A közismert televíziós személyiség a rendőrségen elmondta, hogy ismeri a támadót, az kislánya dadája volt vőlegénye. Már két héttel korábban is megfenyegette őt az afgán férfi, mivel őt vádolja azzal, hogy miatta hagyta el a menyasszonya, akivel rosszul bánt. Bár Christina elmondta neki, hogy nincs köze ahhoz, de a férfi nem hitt neki, és megfenyegette a nőt, hogy tudja, hogy hol lakik, és hova jár a kislánya iskolába. A dada már korábban felmondott a családnak, hogy volt vőlegénye bosszújától megvédje őket. A harminc éves afgán legálisan tartózkodik Olaszországban, és pékségben dolgozott a támadásig a római Termini pályaudvar közelében, ahol már a rendőrség hiába kereste, mert elmenekült. Az esetről elsőként a baloldali Corriera della Sera lap római kiadása számolt be.

Idáig jutott sajnos a baloldali liberális felelőtlen módon jóságoskodó értelmiségi világ Olaszorszában, hogy már ők sincsenek biztonságban a saját védenceiktől. Ki tudja hány migrációt pártoló műsort is készített Christina Ruggeri az olasz köztévé Tg2 híradójának, és hányszor is próbálta cáfolni azt, hogy a migráció veszélyes annak ellenére, hogy nyilvánvaló, hogy egy másik kultúra más szokásaival érkeznek a bevándorlók. Sajnos azonban a balliberálisok által annyira tagadott valóság most személyesen őt is utolérte, és most folyamatos rettegésben kell élnie, hogy mikor csap le rá egy olyan ember, akinek az befogadása mellett bizonyára számtalanszor érvelt, hogy az mennyire jó is és mennyire nem kockázatos.

A televíziós újságíró a facebook oldalán is megosztotta a vele történteket leíró újságcikket a következő kísérő szavakkal:


“Ez a rémálom még nem ért véget, amelyben most én és a kislányom élünk. Köszönet a Róma Fidene Serpentana állami rendőrségnek az azonnali segítségért és pszichológiai támogatásért. De most az kérdezem magamtól: ki is fog engem és a kislányomat megvédeni ettől az erőszakos és veszélyes egyéntől? Megpróbált minket megölni: ez nem elegendő. Kerüljön az igazságszolgáltatás kezére.”
Ki tudja, hogy akár ezek után is lesz-e bármi változás az olasz köztévé migrációs propagandájában. Maga az áldozat szavai sem utalnak erre, mivel úgy tűnik, hogy még ő is, a vele történtek ellenére is továbbra is hisz egyfajta olyan általános emberi igazságban, amely a dél-ázsiai, közel-keleti és afrikai bevándorolók nagy része számára semmit nem jelent. Az olaszországi valóban mélyreható jobboldali politikai fordulat pedig egyelőre még csak egy álom, mivel még mindig túl sokan vannak Olaszországban az olyan politikusok és értelmiségiek, akik akár még az életük árán is hisznek abban, hogy lehetséges az egymástól gyökeresen eltérő kultúrák valami csodás jellegű és üdvös egymásba integrálódása.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/giornalista-tg2-io-e-mia-figlia-aggredite-col-pugnale-1503506.html

http://roma.corriere.it/notizie/cronaca/18_marzo_09/ex-fidanzato-colf-minacciagiornalista-rai-un-pugnale-9a8ef486-23da-11e8-a79f-45565073a066.shtml

http://www.coopfirenze.it/informatori/notizie/lamica-degli-animali-12939

http://www.secoloditalia.it/2018/03/giornalista-rai-e-sua-figlia-piccola-minacciate-con-un-pugnale-da-un-afgano/




https://www.leggo.it/italia/cronache/giornalista_tg2_christiana_ruggeri_minacciata_10_marzo_2018-3597893.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre