Mise idején rontottak be migránsok egy francia templomba

Március 18-án vasárnap néhány tucatnyi illegális migráns zúdult be mise idején a párizstól északra fekvő Saint Denise városka azonos nevű székesegyházába iszlamista és szélsőbalos aktivisták kíséretében. A misét abba kellett hagyni miattuk, és az azon részt vevő emberek fejvesztve menekültek el a templomból. A rendőrségnek csak nagy nehezen sikerült a templomba betörő ellenséges szándékú tömeget végül kiszorítani abból. A Nemzeti Front képviselője, Ludovic Pajot szerint “botrányos támadás történt a nemzeti identitásuk” ellen.

Már két nap telt el vasárnap óta, de a nemzetközi sajtóban nyoma sincs annak, ami 12. században épült gótikus stílusú Saint Denise székesegyházban történt a vasárnapi szentmise megzavarása érdekben. Mélyen hallgatnak róla a neves sajtórgánumok, és csupán a közösségi médiában terjed a hír, valamint alternatív és helyi hírportálokon.


A képen: a Saint Denise székesegyház

Pedig Franciaország egyik kiemelkedően kultikus helyéről van szó, arról a székesegyházról, amely a francia királyok temetkezési helye volt egészen a francia forradalomig, és Franciaország védőszentjének és Párizs első püspökének, Szent Dénesnek a nevét viseli.

Minden bizonnyal éppen ez utóbbiak miatt is került sor éppen ezen a helyen erre az akcióra, amelyben együtt vettek részt iszlamisták és szélsőbaloldali aktivisták. Furcsa összefonódás ez Allah radikális hívei és az ateisták között. Az iszlamistáknak az ateizmus az egyik legborzalmasabb bűn, de most mégis velük együtt rontottak rá a közös ellenségeik egy vallási eseményére, azt teljesen megzavarva, és a miséző híveket kétségbeesett menekülésre késztetve.


A képen: a Saint Denise székesegyház belső tere

Maga a település neve már 2015-ben is ismertté vált a nemzetközi hírekben. A 2015-ös párizsi novemberi terrorcselekmények után a francia terrorelhárítók Saint Denis egyik kis templomában keresték az elkövetők egy részét. Ez is arról árulkodik, hogy korábban sem volt mentes a település az iszlamista hatástól.

Ferenc pápához pedig az ilyen és hasonló katolikusok elleni támadások talán el sem jutnak, de még ha el is jutnak, nem igen érdeklik őt azok, mivel ő sokkal inkább a muszlim terroristák lelki üdvével és jólétével van elfoglalva, mert szerinte a nehézségek és a reményvesztettség miatt lettek ők azzá. Hétfőn a pápa így védelmezte őket katolikus fiatalok előtt a Vatikánban:

“Mit is tesz egy fiatal munka nélkül? Öngyilkos lesz, beteg, és depressziós, vagy felszáll egy repülőre, és elmegy egy olyan városba, amelyet nem is akarok megnevezni, és belép az Iszlám Állam soraiba, vagy egy másikéba ezek a harcos mozgalmak közül, legalább lesz életcélja és havi fizetése.”

Majd a pápa azzal folytatta ezt a gondolatmenetét, hogy az egyházban a jelenlét és a közelség új módjait kell megtanulni, harcolni kell az egoizmis ellen, és egy jobb világot kell teremteni. Majd arra szólított fel keresztényeket, más vallásúakat és nem hívőket, hogy dolgozzanak együtt ezen. A pápa természetesen az nem fejtette ki, hogy a katolikus munkanélküli fiatalok miért is nem lesznek terroristák...

Továbbá milyen kár, hogy a pápa újból csak keresztény fiatalokhoz beszélt az egység megteremtéséről, bár arra is gondolhatott, hogy a sajtón keresztül majd mindenkihez eljutnak a szavai. De ő csak a katolikusok szellemi vezetője valójában, és milyen alapon gondolja egyáltalán azt, hogy majd megfogadják a szavát a muszlimok és az ateisták is.

Maga a valóság is a nagy eltérő hitek közötti együttműködés ellenkezőjét mutatta éppen a pápa fenti szavait megelőző napon is, és maguknak a katolikusoknak a kárára igen vészjóslóan pont a mártíromságuk egyik fő emlékhelyén...

Források:

http://tv.ilpopulista.it/video/20-Marzo-2018/24583/francia-clandestini-invadono-la-basilica-di-saint-denis-interrompendo-la-messa.html

http://www.imolaoggi.it/2018/03/20/francia-migranti-fanno-irruzione-nella-cattedrale-di-saint-denis-messa-annullata/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Saint-Denis-sz%C3%A9kesegyh%C3%A1z

http://it.euronews.com/2015/11/18/francia-irruzione-in-un-covo-di-terroristi-a-saint-denis-2-morti-e-7-arrestati

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre