Egy "jobboldali" újságíró neofasisztázta Orbán Viktort


Időnként jobboldali média berkekben is elképesztő dolgok történnek. A napokban a Demokratában Lovas István sztárújságíró egy meg nem nevezett francia lap írása alapján világított rá, hogy Orbán Viktor egy neofasiszta gyökerű olasz politikusnővel találkozott. Bár a cikk címe egészen mást ígér, de az első részében azt fejtegeti, hogy az Olaszország Testvérei egy neofasiszta ihletésű párt. Közben meg Giorgia Meloni pártja jobbközép pártként közismert Olaszországban.

Lovas István és a Demokrata teljesen kritika nélkül vette át a minden bizonnyal egy baloldali francia újság hírét, amely egy az egyben egy neofasiszta párt örökösének nevezi meg az Olaszország testvérei pártot. Bár Lovas István a “jobboldali” sztárújságíró” idézőjelbe teszi a neofasiszta szót, de aztán gőzerővel bizonyítja azt, hogy valóban egy olyan jellegű politikai formációról van szó.


Ezzel a cikkel valójában a Demokrata Lovas Istvánnal az élen teljesen egy olyan baloldali gondolatmenetet ad át, hogy az, aki nemzetről beszél, és bevándorlásellenes, az egyben fasiszta is. Érthetetlen továbbra az is, hogy a magyar jobboldali újságírás rendre miért is dolgozik az MTI-in kívül szinte csak külföldi forrásokból, amikor Olaszországról ír. De legalább időnként így hiteles jobboldali információk is eljutnak hozzánk onnan, már amikor éppen jobboldali ez a forrás, és nem baloldali. Az MTI olaszországi tudósítója ugyanis szinte kizárólag baloldali olasz médiumokból dolgozik. Ezt a “hagyományt” csupán a 888.hu kezdi megtörni az utóbbi időben szerencsére.

A szóban forgó olasz párta visszatérve, az igazából annyiban tekinthető “neofasisztának”, amennyire Orbán Viktor horthystának. Ugyan Horthyról bármi elismerőt is mondani persze a baloldali politikusoknak már önmagában véve is elvetemült nácizmus és fasizmus. De az, hogy most már a jobboldali Demokrata is egy “sztárújságírónak” bedőlve arról ír cikket, hogy lám-lám Orbán Viktor egy olasz neofasiszta gyökerű politikussal találkozgat, az igazán furcsa. Megdöbbentő, hogy ennyire meg lehet vezetni még a mélyen elkötelezett jobboldali újságírók táborát is, de ma sajnos ez egyre jellemzőbb Magyarországon.

Az igazság azonban az, hogy tavaly novemberben maga Giorgia Meloni is elítélte egy valóban szélsőjobboldali olasz pártnak azon akcióját, hogy hívatlanul betrappoltak egy migrációpárti szervezet ülésére, és ott felolvastak egy bevándorlásellenes nyilatkozatot. Meloni elmondta, hogy már az ilyen tett is félelemkeltő, és így elfogadhatatlan számára, még annak ellenére is, hogy nem történt egyéb erőszakos rendbontás, se verbális, se fizikai támadás. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az igazi erőszakos tetteket a szélsőbaloldali csoportok követik. Ezt a hölgyet sikerült most így burkolt formában eláztatnia és leneofasisztáznia a Demokratának. Hajrá Magyarország és hajrá “jobboldali" magyar újságírás!

Forrás:

http://www.demokrata.hu/hir/kulfold/az-olasz-jobboldal-orbanizacioja

http://www.secoloditalia.it/2017/11/skinhead-a-como-meloni-intimidazione-ma-la-violenza-e-dei-centri-sociali/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre