Genovában is késelni próbált egy marokkói migráns az egyik főtéren

Az elmúlt napok spanyolországi és finnországi terrorista támadásai után az olasz kikötővárosban is merénylő rohamot kapott egy marokkói migráns, és késsel támadt az emberekre, de hamar leállították az olasz rendőrök.

A 23 éves marokkói éjjel 2.30 órakor két nagy késsel a kezében hadonászva támadt rá Genova történelmi belvárosának Lavagna terén néhány bár vendégeire a kinti asztaloknál megmagyarázhatatlan dühtől vezérelve. Rugdalta is az asztalokat, valamint az napernyőket.

A marokkói fiatalember a kiérkező járőröket is halálosan megfenyegette, és közölte velük, hogy ne menjenek a közelébe. A rendőrök azonban nem ijedtek meg tőle, és ahogy egyre közelebb értek hozzá, a támadó eldobta a késeket, és menekülőre fogta. Azonban néhány méter után elfogták, ekkor próbált kiszabadulni a rendőrökre néhány ütést mérve, de sikertelenül. Végül letartóztatták erőszak, fenyegetés, hatósági személy elleni támadás és jogtalan fegyver és sérülés okozására alkalmas tárgy viselése miatt.

Genova Piazza Lavagna.jpg

Gentiloni olasz miniszterelnök azonban nem adja fel, tegnap is “a falak és félelem nélküli politikáról” zengett ódát, és arról, hogy mennyire nagyon gazdagítják a befogadó ország kultúráját a bevándorlók. Így a könnyített honosítás megadását sürgette a bevándorlók gyerekei számára.
Mindezt a legújabb európai terrortámadások után sikerült előadnia az írásában, egy olyan konferencia előestéjén, amelynek a témája éppen az, hogy mit öröklünk az apáinktól, és hogyan tudjuk azt birtokba venni.

Forrás:

http://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2017/08/19/genova-minaccia-passanti-con-coltelli_WgLgi539E7QAJywzG5ioNK.html?refresh_ce

http://www.adnkronos.com/fatti/politica/2017/08/19/ius-soli-gentiloni-conquista-civilta_fYGX80bFsEgZzlq60ABWHK.html?refresh_ce

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre