A migránsok Agrigento strandjaira érkeznek legújabban

Észak-Afrikából kisebb hajókon jönnek az illegális migránsok mostanában a dél-olasz strandokra kisebb csoportokban, majd rendszerint nyom nélkül el is tűnnek a kontinensen.

Tegnap reggel egy 11 méteres motoros halászhajó kötött ki a szicíliai Agrigento járásának egyik strandján, majd mintegy 40 észak-afrikából érkező migráns ugrott ki belőle, és gyorsan elfutottak a legközelebbi település irányába, hogy minél hamarabb elbújjanak az olasz rendőrök elől. Az Agrigentói Tengeri Környezetvédelmi Szövetség azonban felvette az eseményt, és a felvétel felkerült a youtube-ra.

Az Il Giornale olasz lap internetes kiadása szerint ez rendszeresen megtörténik a dél-olasz strandokon, és nem is lehet tudni, hogy valójában hány illegális bevándorló érkezik  így Olaszországba. Ők teljesen ellenőrzés és regisztráció nélkül eltűnnek aztán a semmibe a kontinensen. Többnyire csak a tengeren magukra hagyott hajóik jelzik az érkezésüket.

Az invázió folytatódik, és a nagyon fejlett Európa tehetetlenül tűri, hogy továbbra is potenciális terroristák és idegen harcosok árasszák el.

Mindeközben a nyugat-európai országok közbiztonsági rendszerei szinte már teljesen a végső kapacitásaik határain működnek immár évek óta az illegális bevándorlók tömeges napi kisebb-nagyobb bűncselekményei és a migrációs hátterű személyek terrorista fenyegetései miatt gúzsba kötve.

Agrigento migránsok érkezése.jpg

Források:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre