Az olasz hadsereg néhány nap alatt meg tudná állítani a migrációt

Egy olasz tábornok szerint a hadseregük néhány nap alatt meg tudná oldani a migráció leállítását minden harc és a nemzetközi szerződések megsértése nélkül, ha erre megbízást kapnának. De a kormányzó olasz baloldali vezetők ezt nem akarják.

A jobboldali Il Libero qoutidiano lapnak adott interjút Vincenzo Santo olasz tábornok, amelyben elmondta, hogy katonai értelemben a migráció megállítása sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk, mivel az olasz hadsereg igazából úgy tudná ellenőrizni a líbiai partokat, hogy nem is kellene oda menniük. Az ellenőrzendő terület valójában nem is kiterjedt.

A tábornok kifejtette, hogy először is az NGO-s hajókat kellene megállítani, megakadályozva azt, hogy belépjenek a líbiai vizekre. Ezután speciális alakulatokkal be tudnának hatolni Líbiába, és el tudnák kapni a csempészeket, és olasz börtönökbe kellene őket vinni.

Ezt szerinte nemzetközi szervezetek jóváhagyása nélkül is meg lehet tenni az a félelem nélkül, hogy bárki szuverenitását megsértenék. Igazából folyamatosan minden egyes olyan külföldi hajó sérti meg Olaszország szuverenitását, amelyik illegális migránsokat szállít a hajóival olasz kikötőkbe, világított rá.

A kitoloncolásokat illetően rámutatott, hogy valójában az olasz kormány akarata hiányzik az ügyben, mivel több embert alkalmazva és a megfelelő eszközökkel be lehetne azonosítani a migránsokat, még akkor is ha nincsenek papírjaik. Az Olaszországba érkezett illegális bevándorlóknak tulajdonképpen a 80 százalékát vissza kellene vinni a származási országába, mivel csak az oda érkezők 20 százaléka jogosult politikai vagy humanitáriuis védelemre.

Vincenzo Santo tábornok szavai teljes egészében ellentmondanak annak, amit az olasz baloldali politikusok és az olasz katolikus egyház magas rangú vezetői hangoztatnak, hogy egy korszakos és megállíthatatlan folyamat az illegális migráció, és Európa számára nincs más út, mint a kontinensre érkező bevándorlók befogadása.

Santo tábornok két évvel ezelőttig a Nato afganisztáni missziójának második számú embere volt, az Isaf (International Security Assistance Force) misszió vezetőjeként, jelenleg az olasz  szárazföldi haderő (Corpo d’Armata) tábornoka és a  Report Difesa internetes oldal főmunkatársa, amely az egyik legtekintélyesebb geopolitikai és biztonsági online portál.

A tábornok szerint a hadseregben is ugyanaz az elutasító hangulat érzékelhető az ellenőrizetlen és illegális migrációval szemben, ami az teljes olasz lakosság körében is.

Forrás:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre