Bolygó hollandi lett a Lifeline hajója

Már csütörtük reggel óta kering a tengereken a Lifeline NGO-s hajó, és senki nem akarja befogadni a fedélzetén lévő 234 afrikai bevándorlót. Mindenki csak egy másik országnak akarja őket átpasszolni.  234 újabb afrikai migráns már az egész EU-ra ráhozta az ideget.

De hogyan is jutott idáig a helyzet? Olaszországban a statisztikák szerint 5-6 millió bevándorló él, és az összlakosságnak kb. a 8 %-át teszik ki. Ez még önmagában nem is kellene, hogy gondot jelentsen, ha a migránsok valóban integrálódtak volna. De nem ez történt, hanem egyre inkább a saját szokásaikat akarják ráerőltetni a befogadó országra, és egyre nagyobb káoszt okoznak.

Olaszországban szinte már mindennapos hírré vált az, hogy az afrikai migránsok az utcán és tömegközlekedési eszközökön tapizzák, molesztálják, zaklatják a nőket. Továbbá szinte napi rendszerességgel vernek meg kalauzokat a vonatokon, és autóbuszvezetőket, ha a jegyüket merik kérni. Ezenkívül az olasz városok parkjait elárasztják az afrikai drogdílerek, és városközpontjait, strandjait pedig a napról napra agresszívabb illegális árusok.

Így a átlag olaszok már torkig vannak velük, amit mi sem jelez jobban, hogy a Lifeline segélykérő üzenetére a twitteren is többnyire olyan válaszok érkeznek, hogy vigyék a migránsokat más országba. De a német hozzászólók közül is sokan a Lifeline ellen vannak.

A hírek szerint más EU-s tagországokban is egyre nagyobb nagy gondot okoznak az átlag állampolgárok számára a bevándorlók. Így más államok vezetői sem igen igyekeznek befogadnia  a német NGO eme utasait, amelyik továbbra is azt bizonygatja, hogy holland zászló alatt fut, habár erre csak egy vízisport szövetség regisztrációs bizonyítványát tudta felmutatni a twitter oldalán. Így az Olaszországban továbbra is biztos lefoglalás vár a hajóra, ha olasz vizekre merik betenni a lábukat.



A képen: egy olasz Lifeline karikatúra (címe: "A humanitáriusok"; felirat a buborékban: "Migránsok a tengeren")

Az NGO azonban kitart amellett, hogy ők jót tesznek, és arra hivatkoznak, hogy az afrikaiak joggal menekülnek el a szörnyű líbiai táborokból. Csak azt éppen elfelejtik hozzátenni, hogy már a líbiaiaknak is elege van a rajtuk Európába áthaladó, amiért éppen elsősorban őket teszik felelőssé. Valamint ők is megerősítik azt, hogy a civil szervezetek hajói migránstaxik, és az embercsempészekkel dolgoznak együtt.

Így most még csak a jó ég tudja, hogy mi lesz a Lifeline hajó és utasai további sorsa. Csupán egy biztos, Soroson és társain kívül már senki nem akarja őket Európában, és még csak Líbiában sem. A "mission lifeline" nevű twitter oldalukon néhány hozzászóló pedig igen brutális megoldást javasolt a helyzet megoldására...

Jobb lenne még tényleg időben felhagyni ezzel az álhumanista civil szervezetes segítősdivel, mielőtt még tényleg nagyon elfajul a helyzet.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lifeline-qui-non-sbarca-nuovo-scontro-malta-1544031.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2018/06/22/migranti-capitaneria-a-malta-far-attraccare-lifeline_3acdd326-8469-45e2-8ae1-6adbad9922d8.html

http://www.today.it/mondo/libia-ong-guardia-costiera-tripoli.html

http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2018-02-05/migranti-54-milioni-residenti-e-500mila-irregolari-detenuto-tre-e-straniero-150359.shtml?uuid=AEQYWfuD

https://twitter.com/SEENOTRETTUNG/status/1010886959848411137


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre