Padovában éhező migránsok árulják magukat ennivalóért

A “filantrópia” a csúcspontjára hágott a “haladó” nyugaton. Fiatal szenegáli migránsok ennivalóért adják el magukat idősebb nőknek Padova központjában. Az illegális bevándorlást segítő NGO-k most örülhetnek, hogy milyen jó munkát is végeztek, és mennyi afrikainak is segítettek megszabadulni az afrikai nélkülözéstől…

Évek óta jelennek meg az olasz sajtóban a megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb hírek, arról hogy hogyan dobják ki az utcára minden ellátás nélkül azokat a menedékkérőket, akiknek lejár az idejük az állami ellátásban. Nagy részük aztán minden megélhetés nélkül tengődik az olasz városok utcáin és terein, és bűnözésből, kéregetésből kénytelenek eltartani magukat. A hírek szerint azonban újabb “lehetőség” is adódott nekik az őket segítő nagyon “filantróp” népektől, hogy ne haljanak éhen.

Az Il Gazzettino.it regionális hírportál a napokban arról számolt be, hogy Padova központjában a vasútállomás és a De Gasperi tér közötti területen tanyázó, elsősorban szenegáli srácok igen kelendőek a helyi idősebb hölgyek és urak között. Továbbá a szexuális szolgáltatásaikért van amikor nem is pénzt kapnak, hanem klienseik ennivalót vesznek nekik a közértben.

A képen: Migránsok EU-s és Olaszország zászlóval

Az online újságnak az állomás terén egy boltos is megerősítette a hírt, valamint a buszmegállóban várakozók egyik helyi hölgy is. Ő a következőket mondta el a jelenségről:

“Igen, igaz, nők közelítik meg őket, és időnként ennivaló formájában kérik tőlük a fizetségüket. Már néhány hónapja látom ezt a mozgást. Gyakran figyeltem meg azt, hogy nők lépnek az afrikai fiúkhoz, de időnként férfiak is. A nap minden órájában megtörténik ez.”

Egy éve kezdődött el ez az egész, hogy az afrikai fiúk ötvenes padovai nők játékszerévé váltak csak azért, hogy valami ennivalóhoz jussanak. De január végétől erősödött fel igazán ez a tendencia. A sok száz járókelő között azonban ez többnyire észrevétlen marad.

A képen: a Scrovegni-kápolna világhírű Giotto freskóciklusa

Történik mindez pedig a világhírű Scrovegni-kápolna közelében, amelyet a legendás kora reneszánsz festő, Giotto, Jézus és Mária életét ábrázoló képei díszítenek más bibliai történetekkel és a hét erény és a hét bűn festői megjelenítésével együtt.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/padova-zona-luci-rosse-migranti-si-vendono-cibo-1515096.html

http://ilgazzettino.it/nordest/padova/padova_gigolo_prostituzione-3665450.html

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/muveszetek/muveszettortenet/muveszettortenet-8-evfolyam/giotto-freskociklusai/a-padovai-scrovegni-kapolna

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre