Egészségügyi "reform" migránsmódra, rendőrség kell a kórházakba miattuk

A migránsok az orvosokat sem kímélik Olaszországban. Április 8-án egy nápolyi kórház ambulanciáján támadt rá az orvosokra és ápolókra egy bevándorló. Két hónapon belül ez már a hatodik eset volt. Az egyik orvos súlyos koponyasérülést szenvedett. A régió parlamentje éppen néhány nappal az újabb támadás előtt fogadott el egy indítványt, hogy a kórházakban rendőrök vigyázzanak a rendre.
A magyar ellenzék sokszor támadta azzal a kormányzó pártokat, hogy csak a bevándorlással foglalkoznak a választási kampányban, mintha az lenne a legfontosabb kérdés az életben. Szerintük inkább az egészségüggyel és az oktatással kellett volna foglalkozniuk. A nyugat-európai országok példája azonban valóban azt mutatja, hogy a migráció alapvetően határozza meg az emberek életét minden területen. Így van ez az egészségüggyel is.

Campania régió tanácsa, amely közigazgatási területnek Nápoly a fővárosa, egyenesen egy olyan jogszabályt fogadott el a migránsok sorozatos támadásai miatt a kórházakban, hogy azokban a rendőrség biztosítsa a rendet. Az indítványt a Forza Italia (Hajrá Olaszország) politikusa, Flora Beneduce, nyújtotta be, aki azt nyilatkozta a legújabb durva kórházi támadás után, hogy az már az sokadik ilyen támadás volt, és az is azt bizonyítja, hogy szükség van erre az egyhangúlag elfogadott intézkedésre a kórházak személyzetének, a pácienseknek és a különféle berendezéseinek a védelmére.


A képen: a nápolyi Pellegrino kórház bejárata

Április 8-án a nápolyi Vecchio Pelligrino kórházban az ambulancián váratlanul egy migráns támadt az őt ellátó személyzetre. Öten sérültek meg az agresszió során, orvosok és ápolók. Az egyik orvosnak súlyos koponyasérülést okozott a bevándorló, míg a többi áldozatnak 3-5 napon belül gyógyuló sérüléseket. Továbbá még a központi számítógépet is szétverte, és az ámokfutásának csak a rendfenntartók megérkezése vetett véget.

Az ember azt hinné, hogy a migránsok örülnek annak, hogy végre a gazdagabb európai országokban jobb orvosi ellátást kapnak, mint ott ahonnan érkeztek. Meg egyébként is úgy általában örülnek a rendnek és a békének a befogadó országokban, valamint a jó közlekedési infrastruktúrának. A valóság azonban egészen más, egyre komolyabb biztonsági intézkedésekre van szükség miattuk minden területen.

Olaszországban a közrend biztosításában már évek óta a katonaság is részt vesz immár 48 városban a migráció miatt. A lombardiai vonatokon és állomásokon már a külön az erre a célra foglalkoztatott biztonsági cégek és a vasúti rendőrség sem tudják már garantálni a kalauzok és utasok biztonságát a rendszeres agressziójuk ellen. Legújabban pedig már a Campania kórházaiban is állandó rendőri jelenlétre van szükség a migránsok támadásai miatt.

A kérdés már csak az, hogy ki fog győzni? A migránsok a rombolásukkal, vagy a befogadó országok a biztonsági rendszereikkel. De ez a probléma is mindenképpen jól mutatja azt, hogy hiába költöznek egy másik gazdag országba, ha viszik magukkal azt a mentalitást, ami a származási országaikban is a problémákat okozza valójában.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/napoli-terrore-ospedale-migrante-aggredisce-5-medici-1513597.html

http://www.secoloditalia.it/2018/04/fi-a-napoli-denuncia-aggressione-ai-sanitari-da-parte-di-uno-straniero/

https://it.wikipedia.org/wiki/Operazione_Strade_sicure

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13298063/immigrati-violenza-treno-pendolari-milano-piacenza-coltellate-furti-scippi-sassate-passeggeri.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre