7 migráns miatt támadtak rá a fogadós házára egy kis olasz város lakói

Bár csökkent az Olaszországba érkező migránsok száma, de továbbra is gőzerővel folyik a betelepítésük az olasz településekre. Az olaszok ezt azonban egyre kevésbé tűrik. Néhány napja egy észak-olasz kis hegyi településen történt gyújtogatás a helyi fogadós házánál, aki 7 migránst akart elszállásolni az egyik ingatlanjában. Közben meg újabb 483 menedékkérőt tett partra Szicíliában egy spanyol hadihajó.

Gabriele Buscaini egy “ágy és reggeli” (bad and breakfast, b&b) típusú vendéglátóhelyet tart fenn az 1600 fős San Lorenzo Dorsino tündéri kis alpesi településen. Néhány hete úgy döntött, hogy abban migránsokat fogad. Nem ő az egyedüli vendéglátós Olaszországban, aki nagyobb üzletet lát az értük kapott biztos állami pénzben, mint abban, hogy más vendégek bizonytalan érkezését várja nap mint nap. Így bele is vágott az egyezkedésekbe a Trento megyei Migrációs Információs Hivatallal, amely képviselői megfelelőnek találták az általa felajánlott helyet 7 migráns számára.



A képen: a Casapound radikállis patrióta párt molinója, “elég az álmenekültekből”

A kisvároska lakói azonban heves tiltakozásba fogtak a menedékkérők érkezése ellen, de mindaz semmit nem ért. Így néhány “ismeretlen” végül a nagyon durva módon adott hangot a véleményének, és a fogadós házának egyik ablakát próbálták felgyújtani. Lehet, hogy azt gondolták, hogy ott fognak lakni a migránsok, és az ő szállásukat akarták megrongálni. De valójában Buscaini barátnőjénak a háza volt az.

Mindenesetre a bevándorlók érkezését meghatározatlan időre elnapolták, és a b&b tulajdonosa nem igen meri egyelőre még betenni a lábát a településre az ellen irányuló ellenséges hangulat miatt. A radikális patrióta párt még egy “Elég az álmenekültekből” molinót is kitett a városka egyik központ terére a gyújtogatás után. Minderről a Radio Popolare egyik adásában beszélt.

Buscaini szerint a figyelem túlságosan felé irányult, pedig annak igazából a megyei migrációs hivatal integrációs programjáról szóló tájékoztatásra kell irányulnia. Vagyis arra, hogy hogyan is fognak ők annak a keretében lehetőséget adni ezeknek a srácoknak arra, hogy munkát találjanak, képzésen vegyenek részt, olasz tanfolyamra járjanak.

Különösen megdöbbentő az esetben az, hogy 7 idegen bevándorló érkezése miatt tört ki a botrány egy 1600 lakosú helységben. A menedékkérők azonban már számtalanszor bizonyították, hogy belőlük 7 is nagyon sok tud lenni még ennyi embernek is, és képesek akár egy egész település életét is borzalmassá tenni igen rövid idő alatt.

Egész nap dologtalanul csellengenek ugyanis az őket befogadó városokban, gyakran részegeskednek, agresszívan kéregetnek, drogot árulnak, a nőket zaklatják és ellopják a bicikliket. Rendszeresen tüntetnek az ellátásuk és a szerintük lassú ügyintézés miatt a települések utcáin, útjain. Továbbá hirtelen a betörések száma is megnő az érkezésük után.



A képen: olasz kikötőbe és integrációs programba érkező migránsok

Ez a tapasztalat állhat minden bizonnyal San Lorenzo Dorsino lakosainak a bevándorlók betelepítése elleni tiltakozása mögött is , habár a baloldali rádió és a migránsbarát Buscaini ezt sokkal inkább annak tulajdonítja, hogy az a jobboldali pártok miatt van, akik a helyiek mellé álltak. Sőt a fogadós szerint az indulatokat egyenesen ők tüzelik fel ellene. Bizonyára elég fájdalmas lehet számára havi 900 euró biztos jövedelem elvesztése is. Példája mindenesetre jól bizonyítja, hogy az üzlet és a pénz mindennél fontosabb egyeseknek, és még egy egész kisváros életét is tönkreteszik akár miatta

A migrációs biznisz azonban még beláthatatlan ideig tovább fog folytatódni Olaszországban az abból nagy haszonra szert tevők fenti kisebb kudarca ellenére is, mivel még teljesen bizonytalan, hogy milyen kormány is fog ott alakulni a márciusi választások után. Az illegális migránsok pedig továbbra is érkeznek a Földközi-tengeren át az NGO-s és az EU-s állami hajók buzgó beszállító tevékenysége következtében.

Április 14-én délután is újabb 483 menedékkérő érkezett a “Szűz Mária” spanyol hadihajóval a szicíliai Augusta kikötőjébe többek között Nigériából, Maliból, Elefántcsontpartról és Szudánból. Őket a See Watch NGO hajója vette fel három különböző művelet keretében a líbiai partok közelében, majd vitték el őket a nagy tengeri spanyol hajóra a római koordinációs központ irányításával. Habár a rossz idő miatt állítólag a Sea Watch nem tudta őket egészen Olaszországig elszállítani, ahogy azt viselkedési kódex szerint kellett volna tenniük. De a háborgó tenger azért a migránsokat abban nem zavarta, hogy tengerre szálljanak gumicsónakjaikkal...

Források:

http://riscattonazionale.org/2018/04/15/vuole-ospitare-sette-migranti-nel-suo-bb-ignoti-tentano-di-bruciargli-la-casa-salta-il-progetto/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/trentino-accoglienza-rogo-1515691.html

http://www.radiopopolare.it/2018/04/vuole-ospitare-migranti-gli-bruciano-casa/

http://www.augustanews.it/augusta-sbarco-di-483-migranti-oggi-al-porto-commerciale/

http://www.cinformi.it/index.php/it/servizi_e_attivita

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre