Dúl az antifasiszta erőszak az olasz választási kampányban

Sorra csapnak össze Olaszországban az antifasiszta tüntetők a rendőrökkel az olasz választási kampány során. Ezek a szélsőbaloldali csoportosulások a jobboldali pártok köztéri választási programjait akarják megakadályozni.

Elsősorban a radikális jobboldali pártok rendezvényei ellen indulnak be, de a héten már a jobbközép Liga (korábban Északi Liga) választási pogramja miatt is akcióba léptek Pisában.

Ezek az agresszív antifasiszták mind ún. közösségi központok tagjai. Ilyen "civil csoportokat" akar Soros alapítványa most létrehozni Magyarországon is a vidéki városokban. Eredetileg ők is azt vallják magukról, hogy a helyi közösségek életének a jobbítása a céljuk.



Képen: Antifasiszta tüntetés Torinóban

A csütörtöki torinói megmozdulásukon már szögekkel és repeszekkel töltött papírbombát is bevetettek a nyitott társadalom eme antirasszista és antifasiszta hívei. Az egyik rendőr a lábán meg is sérült egy repesztől. Másfél hete pedig Piacenzában megvertek egy utcán fekvő rendőrt csoportosan. Az vállát végül egy egyiptomi migráns el is törte a saját pajzsával.

Laura Boldrini "haladó" baloldali politikus szerint az antifasiszta mozgalom az európai béke záloga. Habár a végén még ő is kénytelen volt elítélni az antifasisztákat, amikor csoportosan megverték Palermóban az egyik radikális jobboldali párt vezetőjét. Egyéb erőszakos tüntetéseik miatt viszont eddig még nem hallatta hangját a migráció és az antifasizmus egyik fő olaszországi szószólója.

Az emberi jogok nagy bajnoka, az Amnesty International pedig egyenesen azt tervezi, hogy megfigyelőivel vesz részt ezeken a szélsőbalos tüntetéseken, hogy ellenőrizze a rendőri erőszakot ezekkel a szegény védtelen tüntetőkkel szemben. A tüntetők által elkövetett erőszak azonban egyáltalán nem érdekli őket.

Források:

http://www.corriere.it/cronache/18_febbraio_15/carabiniere-pestato-piacenza-arrestati-due-persone-c1ef3e4e-1289-11e8-a023-7bfc9b2e7eeb.shtml

http://www.iltempo.it/cronache/2018/02/12/news/carabiniere-aggredito-dagli-antifascisti-eravamo-10-contro-400-con-i-bastoni-1049919/

http://tg24.sky.it/cronaca/photogallery/2018/02/23/scontri-pisa-manifestanti-polizia-matteo-salvini-.html

http://www.lastampa.it/2018/02/23/cronaca/bombe-carta-con-i-chiodi-contro-la-polizia-il-viminale-i-fatti-di-torino-sono-gravissimi-rhpoI4elerV2rAKJhiqGhJ/pagina.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/violenze-insulti-e-minacce-ecco-lantifascismo-pace-1497121.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/palermo-laura-boldrini-condanno-aggressione-fn-antifascismo-1496884.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lanpi-ora-schiera-amnesty-controllare-i-poliziotti-1497959.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre