A migránsgyerekek a jövő egy olasz keresztény mozgalom vezetőjének



A Keresztény Dolgozók Mozgalmának nápolyi regionális elnöke a Vízkereszthez kapcsolódó ajándékozás alkalmából kijelentette, hogy a gyerekek a jövő, és leginkább a migránsgyerekek. A különböző etnikumok békés olaszországi együttélése jegyében 500 más-más országból érkező kisgyereknek osztottak ajándékot a nápolyi dómban, olasz gyerekeket kivéve. Az ünnepséget Crescenzio Sepe nápolyi érsek bíboros nyitotta meg.

Olaszországban hosszú éveken át nagyon magas volt a migráció támogatottsága, és ez bár kezd valamennyire megváltozni, de még most is sorra olyan elképesztő kijelentéseket tesznek katolikus előljárok, amelyek valóban az olasz jobboldal azon tézisét támasztják alá, hogy tudatos népességcsere zajlik az országban. Ez történt Nápolyban is a Vízkereszt napján a katolikus mozgalom által már több éve hagyományosan megrendezett ünnepségen.

A karácsonyi ünnepkör valójában január 6-án ér véget, amikor azt ünnepeljük, hogy a napkeleti bölcsek felkeresték a kis Jézust. Olaszországban a gyerekek nemcsak december 25-én kapnak ajándékot, hanem január 6-án is. Ekkor egy ősi szokás alapján egy boszi, a Befáná ajándékozza meg őket. Ez alkalomból hívott össze idén 500 bevándorló kisgyereket a nápolyi dómba a Keresztény Dolgozók Mozgalmának megyei elnöksége, hogy ajándékokat adjanak át nekik. Az összejövetelről egy nappal azelőtt így beszélt Michele Cuotolo, a mozgalom helyi vezetője:

“A gyerekek a jövőnk, és még inkább a kis migránsok. A közelség egy jele közülük azon sokaknak is, akik a tengeren átkelbe kísértik meg a szerencsét. Az ő sorsukat a szívünkön viseljük, és ezért ebben az évben is elsősorban nekik akartuk szentelni a Vízkereszt napját. Ajándékokat gyűjtöttünk össze a számukra, hogy egy napot a béke és a derű jegyében töltsenek el. Ez annak a sok kultúrának a párbeszédének a jele, amelyek békésen élnek együtt a városunkban, ahol sokezernyi bevándorló él. Ez a béke üzenete is, hogy emlékezzünk arra, hogy minden migráns és menekült mindig figyelmet érdemel, és semmilyen módon nem kell közéjük és a terroristák közé egyenlőségjelet tenni, akik elsősorban éppen ezeknek a férfiaknak és nőknek az ellenségei, akik arra kényszerülnek, hogy elmeneküljenek az országaikból.”




A Keresztény Dolgozók Mozgalmának az a célja, hogy az “emberséges arcú” kapitalizmusért szálljon síkra, és a piacok szabadságát kiegészítse a szolidaritással és a támogatással. A szervezet az Olasz Püspöki Konferencia munkabizottságában is részt vesz, és sok százezer tagot számlál soraiban.

Abszolút megdöbbentő, hogy a neves olasz katolikus szervezet a nagy integráció és a népek nagy békés együttélése jegyében nem talált egyetlen olasz rászoruló kisgyereket sem, hogy őket is bevonják a Nápolyban élő különböző etnikumok (lengyelek, eritreiaiak, bulgárok, kínaiak, ukránok, szudániak, líbiaik, stb.) nagy családjába, pedig az olasz hivatalos adatok szerint sok millió olasz él az utóbbi években mélyszegénységben. Amikor azonban radikális jobboldali szervezetek annak az ellensúlyozására, hogy a baloldali olasz kormány és a baloldali és katolikus civil szervezetek is sorra kizárják az olaszokat az ilyen jótékonysági programokból, kimondottan csak a szegény olaszokon segítenek, akkor ők már rögtön gonosz rasszisták és fasiszták.

A mai napon Nápolyban Ferenc pápa katolikus egyháza Vízkereszt megünnepléséből újból teljes mértékben kirekesztette az olasz szegény családokat. Ők semmit nem kaptak, csak a héten is szemrehányást a pápától, hogy nem elég befogadóak, és a bevándorlókkal és a mássággal szembeni előítélet rossz hangulata terjed köztük, pedig találkozásra lenne szükség egymással. Talán éppen úgy, ahogy ezt Nápolyban is megszervezték a pápa hívei az ott élő etnikumok között...

Források:

http://www.riscattonazionale.net/2018/01/06/befana-dei-migranti-cardinale-consegnera-500-giocattoli-piccoli-immigrati-nostro-futuro/

https://www.ilmattino.it/noi/befana_migranti_napoli_doni_500_bambini-3465407.html

https://it.wikipedia.org/wiki/Movimento_Cristiano_Lavoratori

http://www.ansa.it/campania/notizie/2018/01/06/epifania-giocattoli-a-migranti-in-duomo_87ce5489-7ba3-4de2-b2c5-628bd67121ea.html

http://www.lastampa.it/2017/07/13/economia/istat-in-italia-cinque-milioni-di-poveri-assoluti-91VgWiz92Drujks34ww2EM/pagina.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/siena-rifondazione-comunista-denuncia-casapound-aiutare-solo-1411313.html

https://www.youtube.com/watch?v=kLRDfv-07oM

https://www.youtube.com/watch?v=YqjW-PTEZ0k

http://www.julienews.it/filmato/la-befana-dei-migranti-al-duomo-di-napoli/3_369662.html

http://www.meridonarenews.it/articolo/beneficenza-ritorna-a-napoli-la-befana-dei-migranti-con-mcl

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/papa-francesco-aria-malsana-pregiudizi-contro-stranieri-e-i-1480045.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre