A "menekültek" a korai reggeli miatt tüntettek Genovában



A “menedékkérők” rendszeresen tüntetnek Olaszországban jobb ételért, szállásért, gyorsabb ügyintézésért, menekültstátuszért, de a napokban Genovában újabb igénnyel is előálltak az állítólag háborúk és ínség elől Európába menekülők. Túl korán szolgálják fel számukra a reggelit, és nem elég jó a wifi a szállásukon, és így nem tudják megfelelő módon tartani a kapcsolatot az otthon hagyott családtagjaikkal.

Genovában a volt Quarto pszichiátriai kórházban elszállásolt jórészt fiatal afrikai férfiak január 5-én mintegy ötvenen gyűltek össze tüntetni a rossz életkörülményeik miatt a genovai prefektúra épülete előtt. Végül a kiérkező rendőrök vették fel jegyzőkönyvbe az afrikai menedékkérők panaszait. Azon kívül, hogy túl sokan vannak egy szobába bezsúfolva, még azt is kifogásolták, hogy túl korán szolgálják fel nekik a reggelit, és úgy általában véve is túl merevek az étkezések időpontjai számukra. Jobb wifi ellátást is követeltek, mivel az időnként akadozik, és így nem tudják megfelelő módon tartani a kapcsolatot az otthon maradt hozzátartozóikkal. Továbbá még azt is szóvá tették, hogy olaszul kell tanulniuk, és nem kapnak azonnal munkát. Korábban már többször is tiltakoztak a rossz étel miatt. A tüntetést megelőző este pedig egy kisebb fajta “lázadás” miatt kellett kihívni a rendőrséget a szállásukra.

Követeléseik egy része már jól ismert, mivel minden egyes migráns tüntetés részét képezik. De az hogy túl korán szolgálják fel nekik a reggelit, az már aztán teljesen abszurd új jelenség a panaszaik között, és éppen az ilyen megnyilvánulásaik miatt egyáltalán nem is lehet részükről komolyan venni ezt a menekültesdi színjátékot.


Egy másik mélyen elgondolkodtató elem a tüntetéseik során az, hogy ezen “háborúk és ínség elől elmenekült férfiak” vajon hol hagyták a családjaikat, akikkel oly bőszen akarják tartani a kapcsolatot. Talán csak nem ott hagyták őket a háborúkban és a terroristáknak…

Ilyen események után nagyon nehéz komolyan venni Ferenc pápa és más migrációt pártoló propagandisták szólamait a szegény háborúk és éhezés elől menekülő emberekről, ha már egyszer azt is kifogásolják, hogy túl korán kapnak reggelit. Nem véletlen, hogy 2016-ban a hivatalos adatok szerint is csak az Olaszországba érkezett a illegális migránsok közel 3 százaléka volt jogosult menekültstástuszra. Ez az arány 2017-ben sem változhatott meg nagyon, mivel nem tört ki újabb háború egyetlen afrikai országban sem szerencsére.

Ez az egész menekültesdi színjáték azonban sajnos tovább folytatódik a valóban halálos tragédiák ellenére is. És olyan afrikai fiatalok vesztik az életüket továbbra is a tengeren “önkéntes hajótöröttként” esztelen módon, akik csupán a nyugati jólét reménye hajt Európába. Az igazi háborús menekültek ugyanis afrikai belső menekültként várják a hazatérést otthonaikba, és nem indulnak útnak Európába a szakértők szerint, és éppen a migránsok ilyen tüntetései is bizonyítják azt. Egy valóban háború és üldöztetés elől menekülő ember nem fog szót emelni azért, mert reggel 7 vagy 8 órakor kap reggelit, és nem mondjuk 9 órakor.


Mindazonáltal tegnap újabb 8 afrikai férfi fulladt a tengerbe Tripolitól 40 mérföldre. A gumicsónakjuk alja sérült meg, amelyen Európába igyekeztek, és ezért estek a tengerbe. 86 embert sikerült kimenteni, de valószínűleg még magasabb az áldozatok száma, mivel a túlélők elmondása szerint 120-an vagy akár 150-es is lehettek a csónakon. Csupa fiatal életerős afrikai fiatalemberről van szó az olasz parti őrség videó felvétele szerint, akik a mentést végezték. A kimentett migránsokat végül a Diciotti hajójukon vitték Catania kikötőjébe. A hajótörést, illetve “gumicsónaktörést” az Eunavformed egyik repülője jelezte.

Történik mindez annak ellenére, hogy egyre több afrikai katolikus előljáró szólítja fel az afrikai fiatalokat, hogy maradjanak Afrikában, és gazdagítsák a saját országaikat, és ne kockáztassák az életüket az európai jólét csalfa ígérete miatt.

Források:

http://www.riscattonazionale.net/2018/01/06/genova-la-colazione-servita-presto-manca-wi-fi-50-migranti-inscenano-lennesima-protesta/

http://www.genovapost.com/Genova/Cronaca/Migranti-in-protesta-A-Quarto-stanze-127275.aspx

http://www.genovapost.com/Genova/Cronaca/Migranti-in-protesta-A-Quarto-stanze-127275.aspx

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/naufragio-largo-libia-almeno-25-vittime-mare-1480295.html

https://video.repubblica.it/dossier/immigrati-2015/naufragio-migranti-il-salvataggio-in-soggettiva-l-urlo-del-soccorritore-italiano-prendilo/293899/294510

http://palermo.repubblica.it/cronaca/2018/01/06/news/naufragio_a_nord_di_tripoli_almeno_venticinque_vittime-185932013/

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13294241/vaticano-papa-francesco-vescovi-africani-immigrazione.html

http://voxnews.info/2017/04/25/rapporto-ufficiale-solo-265-per-cento-degli-immigrati-sbarcati-e-profugo-dati/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre