A líbiai tengerészet az NGO-kat vádolja a migránsok haláláért

A líbiai tengerészet kedden jelentette egy közleményben, hogy újabb migránsok fulladtak a tengerbe a líbiai partok közelében, mert elsüllyedt a gumicsónakjuk, amin Európába igyekeztek. A közleményben a nemzetközi szervezetet és az NGO-kat azzal vádolják, hogy hamis illúziókat keltenek a migránsokban, hogy tárt karokkal várják őket Európában, és ezért indulnak neki a veszélyes útnak.

A líbiai tengerészet a héten szokatlan módon nem csupán a mentésről és életüket vesztett mingránsokról számolt be a közleményében, hanem arra is kitért abban, hogy mindezért a nemzetközi szervezet és azok az NGO-k a felelősek, akik csábítása miatt az afrikai migránsok nekiindulnak a tengernek Európába az arra egyáltalán nem alkalmas vizi eszközökkel.


Kedden a líbiai parti őrség mintegy 300 migránst mentett ki a tengerből, és vitt vissza Líbiába. Az egyik gumicsónaknak a nagy része azonban, már a víz alatt volt, amikor rátaláltak délelőtt 10 óra körül a líbiai partoktól 60 mérföldre (100 kilométer), és akkor már csak 17 afrikai migráns volt rajta. Eredetileg akár 100-an is lehettek az elsüllyedt csónakon, de ők már eltűntek a tengerben még a mentés előtt. A migránsok a Tripolitól keletre fekvő Khoms városából indultak el gumicsónakjukkal az NGO-k és az embercsesempészek által ígért európai álomélet felé.

“Az afrikai egy áru lett abban virágzó rabszolgakereskedelemben, amely a 21. század kritériumai szerint migráns, vagy menekült, vagy más megnyugtató néven fut” - ezekkel a megdöbbentő szavakkal zárul a líbiai tengerészet közleménye, amely arra is figyelmeztet, hogy “még nem ért véget a történet.”

Kemény szavak ezek a líbiai hivatalos szervtől, amelyek teljesen ellentétben állnak az olasz katolikus egyház és a migrációt pártoló civil szervezetek és európai politikusok azon propagandájával, hogy az illegális migránsok háborúk és ínség elől menekülnek. Ebben a közleményben a líbiai tengerészet is azon szakértők álláspontját erősíti meg, akik szerint azok az afrikaiak aki, így akarnak Európába jutni, csupán csak a jobb élet reményében kockáztatják még az életüket is.


Az olasz jobboldali párt a Liga (volt Északi Liga) nigériai származású politikusa, Toni Iwobi, is folyton azt veti az olasz baloldali politikusok szemére, hogy ők valójában a felelősek a migránsok haláláért, és csupán rabszolgának hozzák be őket Európába. Iwobi szerint Afrikában éppen azok igyekeznek fenntartani a rossz körülményeket, akiknek ez a migráció is üzlet, ezért nem nagyon változik ott a helyzet, pedig az egyenesen a világ termőkertje is lehetne. Ő tényleg tudhat valamit Afrikáról...

Források:

http://www.ilpopulista.it/news/10-Gennaio-2018/22265/stragi-in-mare-la-libia-accusa-colpa-delle-ong-e-di-chi-crea-false-speranze.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre