Kislányokat molesztált a migráns a vonaton

Miközben az olasz belügyminiszter arról beszél, hogy nincsen semmiféle migrációs vészhelyzet Olaszországban, közben meg egyre több olvasói levél érkezik a Trentino Hangja helyi hírportálhoz arról, hogy hogyan zaklatják a migránsok a vonatokon az utasukat, és immár kislányokat is. Ventimiglia baloldali polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a városában a migránsok miatt tarthatatlam helyzet miatt.

Egy olasz anyuka november 2-án utazott Rómából Trentoba két kislányával, amikor Veronában felszállt a vonatra egy ittas észak-afrikai migráns. A külföldi férfi egy idő után elkezdte zaklatni az utasokat érthetetlen mondatokat mormogva magában, miközben fel-alá járkált a vasúti kocsiban. Többször is neki dörgőlözőtt az 5 és 7 éves kislányoknak, és a kisebbik felé még a kézét is kinyújtotta.

Az anyuka először magához húzta a kislányokat, majd többször is felszólította a férfit, hogy hagyja őket békén. Az észak-afrikai férfi azonban csak kinevette és kicsúfolta őt, és ott maradt a közelükben. Ekkor a közelben ülő két másik utas a nő és kislányok védelmére kelt arra felszólítva az őket zaklató részeg migránst, hogy hagyja őket nyugton. Majd amikor a vonat Trentóba ért, “lekísérték” őt a vonatról, és tüstént köddé is vált.   

Trento kislányok molesztálása.jpg

A Trentino Hangja szerint ez az eset is mutatja, hogy mennyire nagyon szükségessé vált az, hogy a rendfenntartó erők folyamatosan jelen legyenek a vonatokon az utasok biztonsága védelme érdekében. Annál is inkább, mert egyre több hasonló tartalmú levél érkezik a szerkesztőségükbe az utóbbi időkben, amelyekben arról számolnak be a helyiek, hogy hogyan zaklatják őket verbálisan és alázzák meg őket részeg és drogdíler bűnöző semmittevők, főként bevándorlók.

Marco Minniti olasz belügyminiszterhez azonban úgy tűnik igen nem jutnak el ezek a hírek, mert a néhány napja azt mondta el, az Il Messaggero országos olasz lap fórumán, hogy nincsen migrációs válság, vészhelyzet Olaszországban. Bár megérti az emberek félelmét és bizalmatlanságát a migránsok iránt, de azt kezelni kell, és le kell győzni. Illúzió szerinte azt gondolni, hogy a migránsok hajóinak az érkezését meg lehet szüntetni, mivel közvetlenül Afrika mellett vannak, így a két ország közötti demográfiai kapcsolat elkerülhetetlen.

A sors iróniája az, hogy Minniti fenti kijelentéseivel szinte egy napon tartott Ventimiglia polgármestere egy rendkívüli sajtótájékozatót, amely során elmondta, hogy a városában az utóbbi időben tarthatatlanná vált a helyzet a migránsok, különösen a tunéziaik miatt. Enrico Iucolano jelezte, hogy az elmúlt hetekben nem menekültek, hanem bűnözők érkeznek hozzájuk, és állami szintű beavatkozást sürgetett a helyzet megoldására.

Az utóbbi hetekben újból sok migráns érkezett Olaszországban Tunéziából, a líbiai vizek fokozottabb elllenőrzése miatt is. Köztük azonban kimondottan sok bűnöző is érkezett, mivel a tunéziai állam több ezer fogvatartottnak adott kegyelmet, akik közül aztán sokan Európa felé vették az irányt. A baloldali olasz belügyminiszter szerint azonban illúziókat kerget az, aki azt gondolja, hogy meglehet állítani a migránsok beáramlását az országába Afrikából…


De mi lesz így Olaszországgal és Európával, mert nem csupán félelmekről és bizalmatlanságról van szó, amelyeket csak le kell győzni, és minden rendben lesz, amint azt a trentói vonaton utazó kislányok, és még számtalan egyéb eset is mutatja. De ezt a szuper módon őrzött olasz belügyminiszter és társai valahogy nem fogják fel, vagy csak nem akarják felfogni, végül is őket és  a családjukat nem zaklatják a migránsok, mint más olasz állampolgárokat, akik pl. csak egyszerűen személyvonatokra szállnak, vagy éppen sötétedés után is ki óhajtanak menni az utcákra, mert ők már csak ilyen populisták.

Forrás:







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre