A kalauzt köpködték a migránsok egy olasz kisváros állomásán

Egyre több a nyugat európai átlagember számára ismeretlen, viselkedési kultúrájától idegen eset fordul elő Olaszországban a migránsok miatt. Az olasz belügyminiszet szerint már látható az alagút vége, de az olasz mindennapok mást mutatnak, inkább mintha egyre sötétebbé válna az az alagút. Napról napra érzékelhetőbb a feszültség a migránsok és helyiek viselkedési szokásai között, és a migránsok nem is igen akarnak integrálódni, vagyis változtatni a berögzült szokásaikon.

Olaszországban napról napra furcsább események történnek a migránsok miatt, amelyekről a baloldali fősodratú média mélyen hallgat. Tegnap reggel speciel a migránsok egy észak-olasz kisváros, Verdelli patinás állomásán köpték le és fenyegették meg a kalauzt mert leszállította őket a vonatról a Bergamo-Milano, mivel jegy nélkül utaztak. Az esetet egy utas vette fel, és tette fel a közösségi oldalára. Majd néhány jobboldali hírportál is lehozta a hírt.

Kalauz fenyegetése.jpg

Végül is azt is mondhatnánk valóban, hogy igazából nem nagy ügyről van szó. Néhány ember “csupán” egy olasz kalauzra köpködött, meg fenyegetőztek is egy kicsit, meg egy kis rémületet is keltetettek még a többi utasban is a vagon ajtajára csapkodva mérgükben. Végül is senkinek nem eset semmi komolyabb baja, csak volt egy kis feszültség.

Aki azonban közelebbről ismeri a “régi” Olaszországot, amilyen még a migránsok érkezése előtt volt, az mélyen megdöbben azon, hogy hogyan is történhet ott ilyen, az anno még csodálatosan tiszta, rendezett és kulturált nyugati féltekén. A 90-es évek elején Itália, és különösen Észak-Olaszország még úgy élhetett bennünk, mintha maga lenne maga a földi paradicsom. Békés, nyugodt, és gazdag települések mindenfelé, kulturált, igen udvarias és jól öltözött emberekkel. Sehol semmi veszélyhelyzet, patyolat  tiszta vonatok, utcák és terek, békés és jól szituált emberekkel.

De mára már mindez a múlté az erőszakos bevándoroltatás miatt,  ami valamiféle gazdasági és politika elit szerint a kontinens alapvető gazdasági érdeke, sőt magának a túlélésének a záloga is.  Közben meg ez az egész migráció, ami állítólag megmenti Európát a pusztulástól, alapvetően zilálja szét az európai átlagember mindennapjait az ilyen látszólag “ártalmatlan” eseményekkel, ami korábban elképzelhetetlen lett volna az életében.

Ezek az esetek is rávilágítanak arra, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Európa képes lesz ezeket az embereket “megnevelni” és beintegrálni a nyugati jólétnek abba világába, amire ők maguk is vágynak, de csak a kézzelfogható javakat fogják fel belőle, és fogalmuk sincs azokról a gondolati és viselkedési mintázatokról, szokásokról és attitűdökről, amelyek azt valójában megteremtik.

Források:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre