Tönkretették a migránsok a turizmust az olasz kisvárosban, Fiuggiban

Megöli a turizmust az olasz kisvárosokban a migráció, és egyre többen követelik, hogy szüntessék meg a betelepítésük a turisták által közkedvelt településeken.

Ebben az évben döbbentek rá a kb. tíz ezer fős  olasz kisváros, Fiuggi lakói, akik településére mintegy 300 migránst érkezett, hogy lassanként elpártoltak tőlük a turisták. A közép-olasz Fiuggi a termálfürdőjéről híres egész Olaszországban.

Fiuggi lakóit már a 2010-es válság is sújtotta, már akkor lecsökkent a bevételük a turizmusból, de a migránsok érkezése még csak tovább rontott a helyzeten. A helyi vendéglátósok már a nyár elején elkezdtek tiltakozni a migránsok jelenléte miatt, amikor még csak 170 bevándorlót helyeztek el két szállodában a városukban, de hiába. Újabb 80 kapott helyet a városban magánházaknál.

Néhány vendéglátós Olaszországban azonban éppen a migránsokban lát jó üzletet, mivel azok befogadása folyamatos biztos havi bevételt biztosít nekik az államtól. Így a közösségi akarat ellenére megegyeznek a prefektúrával, és ún. vészhelyzeti befogadó központként kezdenek el működni. Csupán a saját személyes érdekeiket szem előtt tartva tönkreteszik egész települések életét, ahogy ez Fiuggiban is történt.

Amint a turisták megtudták, hogy nagy számban vannak jelen a migránsok a városban, sorra elpártoltak a termálvárostól, sorra mondták le az előjegyzéseik, mivel a menedékkérők érkezése egy bizonyos számon túl mindenhol a közbiztonság romlását hozza magával. Megjelennek velük a rablások, lopások, a prostitúció, a nők elleni erőszak, a drogkereskedelem, a koldulás, utcai csavargás, olyan olasz kisvárosokban is, ahol azelőtt teljes nyugalom és biztonság uralkodott.

Most Fiuggi lakói és vendéglátói a prefektúrával tárgyalnak a helyzet és a megélhetésük megmentése érdekében, azt követelve, hogy vigyék máshová a migránsokat. De nemcsak ők küzdenek ezzel a problémával. A napokban Anthony Barbagallo, a szicíliai regionális kormány turizmusért felelős politikusa elmondta egy helyi lapnak, hogy le kell állítani az Unesco helyein és a turisták által olyan közkedvelt helyeken a migránsok befogadását, mint pl. Taormina.

Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök viszont éppen tegnap beszélt egy interjúban újból arról,  hogy egy igazi és valóságos “korszakos változást élünk meg éppen”, és az, hogy “egy nyitottabb és multietnikusabb társadalom felé haladunk, nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a biztonságunkról és az életstílusunkról”. Neki most éppen ezért a legfontosabb gondja az, hogy minél könnyebben kapjanak olasz állampolgárságot a migránsgyerekek, mivel ez “gazdagítja az identitásunk”.

Már csak egy kérdés van, melyik párhuzamos valóságban él valójában Gentiloni és a többi hozzá hasonló baloldali politikus, akik a fentiek, és még az annál is erősebb jelzések ellenére is, mint az elmúlt napok egymást követő három súlyos merénylete az EU-ban, képesek még ma is továbbra is ilyeneket állítani a kontinens biztonságáról és az életmódjáról.

Gentiloni fenti szavaiból csupán a korszakos változás igaz, de az éppen hogy az európai életstílus és biztonság tönkretétele irányába mutat.

Fiuggi 3.jpg

Fiuggi 1.jpg
Fiuggi.jpg

Fiuggi 4.jpg

Források:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre