Afrika szépeit prostituáltnak hozzák Európába

Nigériában és Ghánában válogatják ki a legszebb lányokat, hogy Európában prostituáltként árulják őket.

Csütörtökön reggel az olasz rendőrség Szardínia szigetén letartóztatott egy nigériai bűnöző bandát, kilenc nőt és négy férfit embercsempészetért és nők futtatása miatt. A banda tagjai Nigériában és Ghánában szemelték ki a legszebb lányokat, és meggyőzték őket arról, hogy hagyják el az otthonukat, és menjenek velük Európába. Hivatalos munkát ígértek nekik, de Olaszországba érve prostitúcióra kényszerítették őket.

Cagliari rendőrsége 2015-ben kezdte el nyomozást néhány prostituált vallomása nyomán, akiket otthon bezárva tartották, elvették tőlük a telefonjaikat, és testük áruba bocsátására bírták rá őket erőszakkal. Időnként még vudu módszerekkel is fenyegették őket.

Líbián és a Földközi-tengeren át hozták őket Olaszországba, illegálisan. A fárasztó és életveszélyes utazás után azonban Európába érve kezdődött el a csodás európai élet ábrándjával érkező afrikai lányoknak az igazi rémálom. Rabszolgaként kezdtek el velük bánni a honfitársaik, és prostituáltként kellett dolgozniuk.

A rendőrségi csoport által a bűnbanda karmaiból megmentett hat nigériai nőt már jó 10 éve tartották így fogságban, és használták ki őket ily módon a kialkudott pénz megfizetése indokával. A bűnöző csoport kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezett Líbiában és más afrikai országokban is, valamint Olaszország különböző régióiban is.

A rendőrség különleges csoportjának a vezetője elmondta, hogy a lányokat a facebookon keresztül toborozták, rendes munkát ígérve nekik, majd személyesen az anyjuk jelenlétében eskették meg őket vudu fogadalommal, hogy 25 ezer eurót fizetnek nekik az ügylet megszervezéséért és lebonyolításáért.

Olaszországban érve kezdődött meg a "kiképzésük", amely során pszichológia terrort és vudu fenyegetéseket is alkalmaztak a főnökeik, akik azonban nem a bűnbanda valódi vezetői voltak. A letartóztatottak között ex prostituáltak is vannak, akik idővel pribékek lettek. Valójában csak egy kiterjedt hálózat néhány tagját kapcsolták le, de a mocskos biznisz továbbra is tart.

Miközben az EU vezetői szolidaritásról papolnak éjjel és nappal a migráció kapcsán, addig egyre inkább kiderül, hogy szó sincs itt valójában semmiféle szolidaritásról és európai értékek védelmezéséről, hanem csupán jórészt elképesztően mocskos maffia jellegű üzletekről.

Hogyan is gondolhatja azt egy józanul gondolkodó ember, hogy 4-6 millió, vagy akár több tízmillió afrikai Európába áttelepítésével megoldódnak Afrika gondjai, amikor 1,2 milliárd még mindig ott marad. És ráadásul még azoknak a nagy részére is igen mostoha sors vár, akiket ide "megmentenek" Európába.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre