Az olaszországi Sesto San Giovanniban akart merénylelet elkövetni

Nadir Benchorfi az észak-olasz Sesto San Giovanni egyik bevásárló központjában szándékozott támadni a múlt év decemberében.

Az olasz Espresso hetilap legújabb számában jelent meg egy hosszabb lélegzetű cikk az Iszlám Államhoz érkező olaszországi finanszírozásokról. Ebben az írásban beszélnek először arról, hogy tavaly decemberben letartóztatattak egy Iszlám Államhoz köthető férfit, mivel a vád szerint Sesto San Giovanni egyik bevásárló központjában tervezett merényletet elkövetni.

Az olasz-marokkói Nadir Benchorfi már éppen a fegyverek beszerzésénél tartott a támadás végrehajtásához abban a bevásárló központban, ahova fel is vetette magát, amikor az olasz terrorelhárítók elfogták. Az olasz városban merényletre készülő férfi azt is bevallotta, hogy pénzt is küldött az Iszlám Államnak, akik aztán rávették, hogy hajtson végre egy terrorista vérengzést.

Sesto San Giovanniban lőtték le végül a berlini kamionos merénylőt, Anis Amrit is, aki tavaly decemberben hajtott bele a karácsonyi vásárba sok ember halálát és sérülését okozva a tettével. Már akkor nyomozni kezdtek az olasz hatóságok az ügyben, hogy miért is ment a berlini merénylő éppen ebbe az olasz városba.

Anis Amri a milánói központi pályaudvarról ment külön Sesto San Giovanniba, ahol aztán december 23-án éjjel a város vasútállomása előtt rálőtt az őt igazoltató egyik olasz rendőrre, meg is sebesítve őt. Társa azonban a fegyverét használva rövid idő alatt ártalmatlanná tette a terroristát.

A Milánó melletti olasz város iszlám közössége az eset után hosszasan bizonygatta, hogy semmi közük nem volt Amrihoz, egyáltalán nem is ismerték őt. A terrorizmus szálai azonban újból Sesto San Giovanniba vezetnek, ahol Olaszország legnagyobb mecsetének az építését tervezik annak a katari illetékességű Qatar Charity Foundation alapítványnak a támogatásával, amelyet az elmúlt hetekben több arab állam is terrorista szervezetnek nyilvánított, köztük Szaud-Arábia is. Maga a város egyébként az olasz baloldal egyik fellegvárának számít.


Források:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre