Visszatért a Proactiva NGO a terepre, és újabb 100 migráns vesztette életét

Napokig egy civil szervezet hajója sem volt jelen a líbiai mentési zónában, és nem történt semmi gond. Ma éjjel a Proactiva Open Arms azonban újból odament a hajóival, és különös és sajnálatos módon 100 bevándorló eltűnt a tengerbe. Különös egybeesés.

A Proactiva spanyol NGO ma nem sokkal éjfél után adta hírül a facebook oldalán, hogy két hajója, az Astral és az Open Arms visszatértek a mentési területre. Két EP-s képviselő is velük van a fedélzeten. Napokon át alig jöttek az önkéntes hajótörött migránsok, és nem is történt semmi tragédia.


A képen: a Proactiva NGO Open Arms hajója 

A mai napon délután azonban a líbiai parti őrség hírül adta, hogy Tripolitól keletre már csak 16 embert sikerült kimentenie a tengerből a parttól hat kilométerre egy gumicsónakról, amin valószínűleg mintegy 120 migráns indult útnak az NGO-k szerint Európába.

Az ügy teljesen homályos, mert lehet, hogy éppen arról a csónakról van szó, amit ma reggel egy spanyol katonai repülő jelzett az Open Arms legénységének. A spanyol NGO azt állítja, hogy a gumicsónakot azért nem tudták időben elérni, mert nem volt elegendő benzinjük, mivel Málta nem engedte be őket még üresen, migránsok nélkül sem Valletta kikötőjébe.

De ha egyszer nem volt elég üzemanyaguk miért mentek menteni... És a spanyol katonai hajó miért az NGO-nak jelzett előbb, és miért nem a líbiai parti őrségnek...

Természetesen a spanyol civil szervezet most pofátlan módon az európai országokat hibáztatja a bevándorlók haláláért, amiért akadályozzák őket a "mentési" tevékenységükben. De az egy pillanatig sem jut eszükbe, hogy micsoda esztelenség elindulni életeket menteni állítólag szinte üres tankkal. Ez is mutatja, hogy az Soros szervezeteinek egyáltalán nem az életmentés számít, hanem valami más.

Ma reggel Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Radio Capital adásában egy interjúban újból megerősítette azt, hogy egész nyáron egyetlen NGO-s hajót sem engednek be olasz kikötőbe. Salvini utalt arra is, hogy úgy az olasz, mint a líbiai katonák is azt mondták neki, hogy ezek a civil szervezetek akarva vagy akaratlanul, de  mindenképpen az embercsempészeket segítik. A jelenlétük felhívás az embercsempészeknek az esküvőre.

Salvini beszélt még arról is az interjúban, hogy ki kell deríteni, hogy ki is finanszírozza ezeket az NGO-kat. Mivel ott van például Soros Nyílt Társadalom Alapítványa, amelynek kimondott célja a tömeges migráció elősegítése annak az identitásnak az eltörlésére, ami speciel neki tetszik. És Salvinivel együtt még rengeteg más európainak is a jelek szerint.

A napokban maga Soros György is üzent a twitter oldalán, hogy meg fogja duplázni az erőit az előretörő nacionalista és az illiberális értékek ellen.

Csak azért a ráerősítésnek és a "liberalizmusnak" ez már egy nagyon durva formája, hogy már attól sem riad vissza a flottája, hogy elegendő benzin nélkül menjen menteni. Ez egy teljesen felelőtlen dolog, hacsak nem nem éppen a migránsok halálával akarnak bűntudatot kelteni a Soros & társai elveit el nem fogadó emberekben...

Csak a hamisságra előbb utóbb fény derül....

Források:
http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13355325/matteo-salvini-porti-chiusi-estate-a-ong-naufragio-libia.html

https://www.facebook.com/proactivaservice/

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/06/29/news/msf_dopo_queste_misure_ogni_morte_in_mare_e_sulle_spalle_dell_europa_lunedi_a_malta_il_processo_a_carico_del_capitano_de-200353774/


http://www.liberoquotidiano.it/news/personaggi/13354121/george-soros-minaccia-italia-raddoppiero-sforzi-contro-nazionalismi-governo-lega-m5s-matteo-salvini-open-society.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre