Az olasz parti őrség újabb 500 migránst vett fel a líbiai partoknál

Miközben az NGO-s hajókat nem engedi be a kikötőibe az új olasz kormány, addig elég egy telefon a gumicsónakokon vízre szállt migránsoktól, és máris rohannak értük az olasz állami hajók. Az öt csillagos infrastruktúrális miniszter büszkén nyilatkozta azt szombaton, hogy ők nem xenofóbok és rasszisták, és továbbra is “kimentik” a migránsokat a parti őrség hajóival, és is Európa segítségét várják. Minden bizonnyal az átvételükre gondolt.

Az olasz migrációpárti politikai blokk továbbra is mindenképpen próbálja érvényesíteni az akaratát. A korábban még hajóblokádot is kilátásba helyező Liga vezetője, Matteo Salvini, most belügyminiszterként mindent megtesz a migráció teljes leállítására, azonban az öt csillagos infrastruktúrlis miniszter már korántsem ennyire elszánt. Danilo Toninelli tegnap büszkén tudatta, hogy senki nem mondhatja azt, hogy ők felelőtlenek, és “Olaszország mindig az elsők között volt és marad is, amikor életek mentéséről van szó.”



A képen: olasz parti őrség migránsokat gyűjt be a líbiai partok közelében gumicsónakokból

Így tettek pénteken is. A migránsok csak telefonáltak nekik, és máris indultak értük a líbia partokhoz, hogy “kimentsék” őket a gumicsónakokról, amelyen tengerre szálltak. Vagyis ők is ugyanolyan formában vesznek részt a beszállításukban, mint az NGO-s hajók. Az embercsempészek elindítják a bevándorlókkal teli gumicsónakokat a líbiai partokról, majd megbízzák az egyikőjüket azzal, hogy adjon le a római “mentési” koordinációs központnak Sos jelzést. Erre az olasz parti őrség gyorsan elindul értük, és felveszik őket az állami hajókról. És ezt aztán ők mentésnek nevezik.

A Renzi kormány ideje alatt 2014. novemberétől kezdték el az olaszok ezzel a technikával beszállítani a migránsokat az olasz parti őrség és hadi tengerészet hajóival a Triton EU-s művelet keretében. Az NGO-s hajók valójában csak 2016. tavaszától kezdtek el egyre nagyobb számban bekapcsolódni ebbe a jól bejáratott mechanizmusba. Talán azért is, mert ekkor már az átlagos olasz állampolgároknak kezdett egyre jobban feltűnni, hogy a kormányuk az ő pénzükön és védelmükre működtetett hadihajókon nem tesz mást, mint beszállítja az illegális migránsokat, akik között szerintük akár még terroristák is lehetnek.

Bár ez utóbbi miatt a baloldaliak folyamatosan “lehülyézték” őket, hogy csak nagyon rendes menekültek érkeznek. Azonban ez a “menekültek jönnek” mítosz is egyre jobban megdőlt, mivel egyre többen vették észre, hogy a migránsok túlnyomó része, olyan országokból és területekről érkezik, ahol nincs sem háború sem, politikai üldöztetés, stb. Jóllehet a baloldali propagandisták továbbra is menekültekről, éhezőkről stb. beszélnek, de a hivatalos statisztikák egészen mást mutatnak. Valamint még a vak is látja, hogy többnyire jól táplált életerős férfiak és nők érkeznek a migránshajókon. Ez utóbbi természetesen igen örvendetes abból a szempontból, hogy talán Afrika még sem olyan velejéig rossz hely, ahogy azt a migrációpárti propaganda próbálja elhitetni velünk.

A közvélemény figyelmét az NGO-s “mentő” hajók megérkezése után a Földközi-tengerre egyre inkább ők maguk kezdték lekötni, holott továbbra is a migránsok 60-70%-át az olasz állami hajókon szállították be Európába Brüsszel jóváhagyásával, tudtával és az EU-s missziókkal szoros együttműködésben.

És az új olasz kormánnyal is folytatódni látszik ez a trend. Míg most is mindenki azzal van elfoglalva, hogy mi van az NGO-s hajókkal, addig a bevándorlók továbbra is lazán bejutnak Európába az olasz állami hajókon.

Ráadásul szinte minden ellenőrzés nélkül lépnek be, ugyanis a migránsok az olasz kikötőkben csak egy gyors egészségügyi vizsgálaton esnek át, és egy alapvető azonosításon. Ennek során során ők maguk mondják meg a nevüket, származási országukat és egyéb alapvető adataikat, valamin fotó is közül róluk. Ilyen módon annyi terrorista és bűnöző léphet be zavartalanul Olaszországba, ráadásul állami hajókon minden komolyabb ellenőrzés nélkül, amennyi csak nem szégyell.

A migrációpárti politikusok aztán ezeket az minden komolyabb vizsgálat nélkül érkezett embereket rögtön szét is akarják osztani a tagállamok között, csak úgy a nagy európai “szolidaritás” alapértéke jegyében. Az ellenőrzés tekintetében azért várható változás, mivel Salvini belügyminiszter szigorúbb vizsgálatot akar bevezetni az állami hajókon érkezett migránsok esetében.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/aquarius-verso-valencia-e-guardia-costiera-salva-altri-500-1541522.html

http://www.vita.it/it/article/2017/02/08/ismu-il-2016-e-lanno-record-di-richiedenti-asilo-e-dinieghi-in-italia/142389/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-pacchia-stra-finita-porti-chiusi-navi-olandesi-1541802.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/06/15/news/nave_trenton_libia_migranti_soccorsi-199078337/

https://www.youtube.com/watch?v=Gwt31UGj_ww

https://www.youtube.com/watch?v=pGnjaXO-Rio

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre