A migránsokkal törődnek a szociális intézményekben is, az olasz család meg az utcán a hidegben

Szívszorító történet jelent meg a “Voce del trentino” (Trentino hangja) helyi lapban egy olasz családról, akik Bolzano parkolóiban élnek egy autóban a kicsi lányukkal, de ők nem kapnak segítséget még a hideg beálltával sem a szociális szervezetektől, mivel minden helyük  megtelt már, többnyire migránsokkal.

A szóban forgó olasz fiatal pár két éve házasodott össze, és van egy kislányuk is, azonban a férfi váratlanul elvesztette a munkáját, így az utcára kerültek. Bár az autójukban élnek, de szorgalmasan kerestek munkát, és találtak is, azonban nem rendelkeztek bejelentett lakhellyel, ami kellett volna az álláshoz. Így civil szervezetekhez és állami szociális intézményekhez fordultak segítségért, de mindenütt azt a választ kapták, hogy nem tudnak nekik segíteni, mert minden helyük foglalt már, és többnyire migránsok töltik be azokat.


A nő még influenzás is lett a hidegben, de így sem kapott semmiféle szociális támogatást abban az országban, amelyben született, felnőtt, és ahol a nehéz helyzetbe kerülése előtt  rendesen fizette az adókat a férjével együtt. Végül a jobboldali olasz nemzeti radikális párthoz, a Forza Nuovához (Új Erő) köthető Solideritá Nazionale (Nemzeti Szolidaritás) szervezet aktivistái vették őket pártfogásukba, akik már hónapok óta osztanak ételt szegény olaszoknak. Ezért már többször meg is kapták, hogy csúnya rasszisták attól a baloldaltól, akik csak és kizárólag a migránsokkal törődnek.

A Solideritá Nazionale aktivistái saját maguk adták össze a pénzt, hogy első körben gyors segítségként ételt és meleg ruhát biztosítsanak a fiatal olasz párnak, valamint a kislánynak sikerült helyet szerezniük egy védett házban, ahol naponta látogathatják a szülei.

A Voce del Trentino újságírója szerint egyre több olasz kerül hasonló helyzetbe. Az olasz statisztikai hivatal hivatalos adatai is azt mutatják, hogy egyre több olasz él mély szegénységben, miközben a baloldali olasz kormány euro milliárdokat költ az afrikai, közel-keleti és dél-ázsia migránsokra és menekültekre. De mi értelme igazából nekik adott segítségnek, ha közben meg egyre több olasz él rettenetes  körülmények között a saját hazájában, mintegy menekültként, ahogy az ennek a fiatal párnak az esete is mutatja. Nem véletlen, hogy a jobboldali olasz pártok folyamatosan invázióról és lakosságcseréről beszélnek, és még csak nem is migrációról az Olaszországba érkező sok illegális bevándorló kapcsán.

A migráció pártolói az európai értékeket és a szolidaritást szajkózzák nap mint nap a migráció kapcsán. De  miféle szolidaritásról is beszélnek ők, amikor a migránsok miatt olasz családok szorulnak ki a szociális ellátó rendszerekből, és kénytelenek az utcán fagyoskodni kicsi gyerekkel, és még csak újabb munkát sem tudnak vállalni, és újból a társadalom aktív tagjaivá válni.

Források:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre