Buszt akart rabolni a migráns Milánóban

Olaszországban egyre vadabb eseteket követnek el a migránsok, amelyekről az országos baloldali sajtó azonban egy szót sem szól. Kedden este 8 óra 15 körül Milánóban a 90/91-es trolibuszon egy afrikai migráns rátámadt egy vasrúddal előbb az ellenőrökre, majd az őket kísérő biztonsági őrökre, és végül a kiérkező rendőrökre. Továbbá még a buszt is el akarta kötni. Nyugat-Európa egyre inkább modernkori vadnyugattá változik a tömeges bevándorlás miatt.

Az esetről először Ricardo de Coreto Milánó volt alpolgármestere adott hírt a facebook oldalán, aki jelenleg a jobboldali Olaszország Tesvérei (Fratelli d’Italia) nevű párt politikusa, majd több jobboldali országos hírportál is leközölte azt. A szenegáli migráns üvöltve támadt rá a helyi közlekedési vállalat embereire, amint azok az egyik megállóban felszálltak  a buszra, majd a volánt is megpróbálta átvenni. Az utasokat még szerencsére időben sikerült leszállítani a buszról.

Miután  az afrikai férfi nem tudta beindítani a trolit, nekiesett az ellenőröket kísérő négy biztonsági őrnek az egyik ajtó kitámasztó rúdjával felszerelkezve. Az egyik őrt telibe kapta vele, eltörve a kezét és az orrát is megsebesítve. Végül sikerült a migránst a biztonságiaknak a busz egyik oszlopához bilincselni. De még itt sem ért véget a migráns ámokfutása, mivel a kiérkező rendőrökre is rátámadt, egyikőjük meg és sérült. Az elkövető már volt büntetve, bizonyára ezért akart mindenáron meglépni.

Busztámadás Milánó.jpg

Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője a történteket úgy kommentálta a facebook oldalán, hogy  csak egy ostoba, egy cinkos, vagy egy városi luxuslakással és tengerparti villával rendelkező jóságoskodó nem veszi észre azt, hogy mi is lett Olaszországból.  

Az Északi Liga két parlamenti képviselője elmondta az Il Giornale lapnak, hogy ők már két héttel ezelőtt írásbeli kérdést intéztek az olasz belügyminiszterhez, hogy hogyan gondolja garantálni a tömegközlekedési eszközökkel utazó milánóiak biztonságát. Természetesen ő még nem válaszolt nekik, pedig a jobboldali párt politikusai szerint nem kellene megvárnia az intézkedésekkel azt, hogy haláleset történjen azok valamelyikén. A Liga képviselő felhívták rá a figyelmet, hogy egyre gyakrabban fordulnak elő verekedések, lopások és nemi erőszak kísérletek a lombard főváros tömegközlekedési járművein.

A baloldali Repubblica helyi kiadása szerint Milánó önkormányzata biztonsági felelőse már tárgyalt a közlekedési vállalattal az ügy kapcsán, és egyeztetések folynak arról a rendőrséggel is, hogy a helyi és más erőkkel hogyan tudnak folyamatos éjszakai jelenlétet biztosítani a járműveken az utasok nyugodt utazása érdekében, illetve hogyan tudnak minél gyorsabban hatékonyan intézkedni problémák esetén.

A migránsok agresszív viselkedése kapcsán éppen a napokban látott napvilágot egy olasz tanulmány, hogy jó ötven százalékuk mentális beteg, mivel poszttraumás stresszben szenved. Csak az a furcsa ebben az elméletben, hogy túlnyomó többségük nem háborús övezetből jön, és még csak nem is az ínségtől nélkülözéstől legyengülten, ahogy a fenti eset is mutatja. Sőt, olyannyira duzzadnak ez erőtől, hogy több hivatásos személy is kell egyszerre a leállításukhoz.

Bár az is igaz, hogy az olasz baloldali pártok az Öt Csillag Mozgalommal karöltve néhány hónappal ezelőtt egy kínzás ellenes törvény keretében nagy mértékben korlátozták a rendfenntartó erők eljárási jogait. Az Északi Liga parlamenti frakcióvezetője szerint emiatt sem tudtak megfelelően eljárni a biztonsági erők. Furcsa módon az ilyen eseményekkel inkább csak a baloldali politikusok által veszélyes rasszista populistának megbélyegzett jobboldaliak foglalkoznak a közösségi oldalaikon és egyébként is. Persze a baloldali olasz politikusok olyannyira elittek, hogy nincs érkezésük arra, hogy az olasz nép jólétével és biztonságával töltsék a drága idejüket, az másra kell nekik, pl. éppen a migránsok pátyolgatására, vagy éppen az olaszok és a migránsok összeboronálására integráció néven, miközben a helyzet napról napra csak fokozódik.

Forrás:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre