Nem célja a migráció megállítása az olasz Líbia missziónak

Gentiloni, az olasz miniszterelnök, és belügyminisztere, Minniti, soha nem beszél a  migráció megállításról. A napokban elindított líbiai misszió célja is csupán annak a szabályozása és ellenőrzése.

Az olasz miniszterelnök, Paolo Gentiloni soha nem beszél a migráció megállításáról, ő mindig csak a migráció kezelését, irányítását, szabályozását hirdeti. Így az új olasz Líbia missziónak sem célja az illegális migráció megállítása, csupán a “küzdelem az embercsempészek ellen és a migránsok vonulatának az ellenőrzése”, ahogy ezt tegnap is elmondta Gentiloni a Haderők Operatív Csúcsparancsnokságán tett látogatásán.

Továbbá Marco Minniti olasz belügyminiszter sem említette még eddig sohasem azt, hogy meg kell állítani az illegális migrációt, csupán januártól kezdve meghirdette a “, befogadás, integráció és biztonság” jelszavát a bevándorlás kapcsán. Valamint számára sincs összefüggés eleve a migráció és a terrorizmus és a migránsok bűnözése között. Szerinte is ez utóbbiak nem maga a migráció az oka, hanem az elmaradt integrációjuk.

Annyit azért már ő is belátott, hogy a migránsok egy bizonyos száma fölött már veszélybe kerül az integrációjuk, de azért még hisz abban, hogy az Afrikából, Közel-Keletről és Dél-Ázsiából érkező emberek végül beintegrálódnak az európai társadalmakba.

Minniti sem vesz tudomást az olyan jelzésekről, hogy pl. a muszlimok jó részének esze ágában sincs elfogadni az európai törvényeket, sőt azok egy része kimondottan ellentétes a vallási előírásaikkal. Így eleve nem is céljuk az integráció, ezért persze az el is marad, és nem a számuk, hanem maga az alapvető szándékuk miatt.

A fentiek miatt így mélyen téved az, aki azt hiszi, hogy azzal, hogy az olasz kormány a parlament felhatalmazásával Tripoli kérésére a napokban haderőket is küld a líbiai parti őrség technikai támogatására, az az illegális migráció megállítását is jelenti egyben a közép mediterrán útvonalon. Persze mindenképpen csökkentheti azt, de ettől még az olasz baloldali kormány még továbbra is pártolja magát a bevándorlást.

A baloldali olasz kormány nem a csapot akarja elzárni, csupán a csapon át érkező “víz”, vagyis a migránsok mennyiségét akarja szabályozni mindenképpen.

Források:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre