Részeg migráns késelt meg olasz buszvezetőt Toszkánában

Szombaton kora  délután egy részeg elefántcsontparti migráns késelt meg súlyosan egy buszvezetőt Siena körzetében, és a kiérkező karabiniérik csak lövéssekkel tudták megállítani az előlük az erdőbe elmenekülő afrikait.

A támadást elkövető elefántcsonparti férfi menedékkérőként érkezett Olaszországba, és néhány hónappal  ezelőttig az olasz katolikus Karitász egyik helyi befogadó központjában lakott, és már ismert volt a Karitász és a hatóságok előtt is részeges és agresszÍv viselkedése miatt, ezért már kiutasítás alatt is állt.

Tegnap délután éppen a Siena körzetében lévő, turizmusáról jól ismert Santa Colomba kis toszkánai településen található befogadó központba volt visszatérőben, amikor durva szóváltásba keveredett a helyi busz vezetőjével, de leszállt a buszról, és úgy tűnt ezzel véget is ért konfliktus.

Az afrikai férfi azonban a befogadó központban egy kést magához véve visszatért a közelben várakozó buszhoz, és három szúrással életveszélyes sérüléseket okozott a sofőrnek. A mellkasán, a tüdeje alatt és a karján sebesítette meg az áldozatát. A buszon tartózkodó utasok értesítették a rendfenntartókat.

Az afrikai migráns azonban a kiérkező karabiniérikre is rátámadt a késsel, és elmenekült az erdőbe. Végül csak úgy tudták őt elfogni, miután a figyelmeztető lövések sem vezettek eredményre, hogy combon lőtték. Ez utóbbitól már lenyugodott az őrjöngő migráns, és meg tudták őt bilincselni.  

A szóba forgó migránst már korábban is letartóztatták, mivel néhány napja egy sienai városi járatra felszállni készülve behúzott egy nagyot egy jegyellenőrnek a megállóban, de hamar el is engedték. Az őt elfogó karabiniérik is találtak a zsebeiben egy büntetésről szóló cédulát, mert egy másik alkalommal is jegy nélkül utazott.

Sajnos már várható volt, hogy az olasz migránsokat ellátó rendszer belső ellentmondásai ilyen jellegű tragédiát idéznek majd elő, mivel bevett gyakorlata az, hogy a renitens migránsoktól egyszerűn csak megvonják a jogot menedékkérelemhez, és kidobják őket az utcára a befogadó központokból minden további ellátás nélkül.

Aztán bár kiutasítják őket Olaszországból, de ez valójában semmit nem jelent, mert a migránsok ott maradnak papírok nélkül, és illegális tevékenységekből próbálják fenntartani magukat.

Továbbá ezzel az ún. szétszórt ellátási rendszerrel is, amit óriási vívmánynak tartanak a bevándorlók gettósodása megakadályozására, tulajdonképpen a biztonsági kockázatokat is szétszórják az országban. Így a legelképesztőbb módon olyan településeken is történnek ilyen súlyos bűntények is, amelyeknek korábban ott se híre se hamva nem volt.    


Források:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre