Bangladesi menedékkérőket raboltak ki észak-afrikaiak Olaszországban

Olaszországban a baloldali kormányának köszönhetően továbbra is dúl a multikulti, ami napról napra egyre bizzarabb történeteket teremt. A napokban egy észak-afrikai banda tört be egy befogadó központba, és rabolta ki az ott lakó bangladesi migránsokat. Boldrini szerint azonban az olaszokat kell átnevelni.

Pontecagnano Faiano egy 26 ezer fős dél-olasz kisváros. Eddig valószínűleg semmi olyan nem történt ott, amitől még csak az olasz nemzeti sajtóban is ismertté válhatott volna. Azonban az olasz kormánynak az a legújabb nagy migrációs találmánya, hogy minden településre be kell telepíteni a migránsokat az ún. szétszórt elosztás keretében, meghozta a hírnevet a kis olasz város számára.

Csütörtökről péntekre virradó éjjel ugyanis nagyobb fegyveres rablás történt Pontecagnano Fiaiano egyik villaépületében, amely befogadó központként 16 bangladesi menedékkérőnek ad otthont. Az épületet észak-afrikai fegyveres banditák támadták meg, és miután abba bejutottak, elvették az ott lakó bangladesiek pénzét és telefonjait.

Bár a nyomozás még folyamatban van, de kiszivárgott, hogy a nyomozók egy marokkói bűnözői csoportra gyanakodnak. A “Mi Salvinivel vagyunk” mozgalom aktivistái szerint ez az eset is azt bizonyítja, hogy azok között, akiket előszeretettel csak háborús menekültekként emlegetnek, valójában sok a bűnöző, akik aztán Olaszországban fegyveres bandákba szerveződnek. Felhívták továbbá a figyelmet arra is, hogy a migráció a már meglévő bűnözésen túl, újabb bűnözési formákat teremt az országban.

A “Mi Salvinivel vagyunk” dél-olasz politikai mozgalom az Északi Liga olasz párt vezetőjének, Matteo Salvininek az illegális bevándorlás ellenes politikáját vallja magáénak.

Laura Boldrini, az olasz Képviselőház elnöke azonban éppen a napokban mondta el annak Joe Cox Bizottsága egy összejövetelén, hogy az olaszok tudatlanok a migrációval kapcsolatban, mert többek között az gondolják, hogy a bevándorlók számának a növekedése összefügg a terrorizmus és bűnözés elterjedésével.  

A Képviselőház elnökasszonya az olaszok átnevelését, valamint homofóbia és rasszizmus elleni törvényt sürgetett a felszólalásában, valamint felrótta az olaszoknak, hogy nem igen hajlandóak meglátni az illegális bevándorlás pozitív oldalait, hanem 65 százalékuk szerint a migránsok terhet jelentenek.

Források:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre