A migránsok miatt sztrájkoltak a lombardiai vasúti dolgozók

Folyamatosan veszélyben vannak az olaszországi vonatokon az ott dolgozók és az utasok is a migránsok miatt, mindennaposak a támadások és a zaklatások. Hétfőn figyelemfelhívó sztrájkot tartottak a lombardiai vasúti dolgozók.

Július 24-én hétfőn 9 órától 13 óráig nem közlekedtek a helyi vonatok Lombardiában, mivel sztrájkot tartottak a Trenord vasúti társaság dolgozói a migránsok támadásai miatt. Az olasz vonatokon az utóbbi hónapokban szinte mindennapossá váltak a kalauzok elleni támadások a migránsok részéről.

Az utolsó csepp a pohárban, amely a vasúti dolgozó hétfői tiltakozáshoz vezetett az volt, hogy az azt megelőző napokban 10 menedékkérő támadott rá egy jegyellenőrre a Piacenza-Milánó vonalon. A kalauzt fenyegetően körülvették a migránsok, miután az utazáshoz szükséges okmányokat kérte tőlük, és csak az mentette meg a bajtól, hogy a vonaton éppen egy biztonsági őr is utazott, aki megvédte őt.

A sztrájk célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a vonatokon lévő rossz biztonsági helyzetre, amely miatt az ott dolgozó vasutasok élete veszélynek van kitéve. A sztrájkban az összes vasutas szakszervezet részt vett. A sztrájkkal együtt egy közleményt is kiadtak, amelyben a vonatokon a biztonsági körülményeket jobbá tételét követelték. Például szóvá tették azt, hogy azok nincsenek biztonsági kamerákkal felszerelve.

Július 19-én ugyanezen a vonalon egy migráns késelte meg a jegyét kérő kalauzt.  Az afrikai férfi a jegye felmutatása helyett egy kést rántott elő, amivel a kezén megsebesítette az olasz jegyellenőrt, majd elmenekült.

“Ez az ennedik olyan agressszív esemény volt, amely azoknak a folyamatos támadásoknak az összefüggésrendszerébe lép be, amelyek immár Olaszország minden tartományát egyesítik - jelentette ki az egyik vasutas szakszervezet vezetője -, a vonat, az állomások, mind már  gigantikus vadnyugattá váltak, ahol védtelenül közlekednek úgy az alkalmazottak, mint az utasok.”

Lassan már Olaszországban kungfu pandákat kell alkalmazni kalauzként, vagy teljes mértékben eluralkodik a vonatokon a liberális, progresszív, “21. századi” hangulat.

Bár végül  a nyomozások kiderítették, hogy a vonatkalauzt mégsem késelték meg a migránsok, és végül ő maga is bevallotta, hogy csak azért vágta meg önmagát, hogy ezzel hívja fel a figyelmet arra, hogy jegy nélkül utazó bevándorlók már rendszeresen is bántalmazzák és megfenyegtik, az ilyen jellegű közlekedési tragédiára sajnos nem  kellett sokat várni Olaszországban.

Július 29-én szombaton délután egy elefántcsonoarti migráns súlyosan megkéselt a mellkasán egy buszvezetőt Siena körzetében, majd a kiérkező karabiniérikre is rátámadt. A rendfenntartók azonban hiába próbálták meg lefogni, így figyelmeztető lövésekhez is folyamodtak, de ez sem volt elég, és végül kénytelenek voltak láblövéssel leállítani az őrjöngő migránst.  

Források:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre